OUG 10/2016 referitoare la 'Cumințenia Pământului', adoptată tacit

OUG 10/2016 referitoare la ‘Cumințenia Pământului’, adoptată tacit

Senatul României

Senatul României

Senatul a adoptat tacit marți proiectul de modificare a OUG 10/2016 referitoare la achiziționarea operei lui Constantin Brâncuși – “Cumințenia Pământului”.

Actul normativ face referire și la alte pârghii, în afară de subscripția publică, de strângere a donațiilor — parteneriate cu ONG-uri, servicii SMS și colaborări cu persoane juridice din mediul privat, care sunt în măsură să acorde sprijin în campania de strângere de fonduri.

Proiectul de lege privind aprobarea OUG 19/2016 pentru completarea OUG 10/2016 privind stabilirea măsurilor necesare în vederea asigurării resurselor financiare pentru achiziționarea unui bun aparținând patrimoniului cultural național mobil clasat în categoria tezaurul patrimoniului cultural național mobil a împlinit termenul de adoptare tacită în data de 28 septembrie.

Actul normativ prevede că Ministerul Culturii poate încheia contracte cu persoane juridice de drept privat cu sau fără scop lucrativ, pentru a sprijini colectarea fondurilor, în numele, pe seama Ministerului Culturii, în scopul achiziționării bunului.

CITEȘTE ȘI  Ediție specială de plicuri pentru "Cumințenia Pământului"

“În prezent, prin măsurile luate s-a constatat că pentru realizarea unei campanii vaste și de largă anvergură de strângere de fonduri, anumite mecanisme nu au fost avute în vedere de OUG 10/2016. În lipsa unor prevederi exprese este imposibilă acceptarea propunerilor de sprijinire a campaniei de strângere de fonduri venite din partea sectorului privat”, se arată în expunerea de motive a actului normativ.

Prima ordonanță referitoare la ‘Cumințenia Pământului’ — OUG 10/2016 — prin care a fost lansată subscripția publică națională a fost, de asemenea, adoptată tacit de Senat, pe 27 iunie.

Proiectul va intra în dezbaterea Camerei Deputaților, cu rol decizional.

e-Cultura.info / Autor: Livia Popescu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2017