Ovidiu Anton este reprezentul României la Eurovision Song Contest 2016

Ovidiu Anton este reprezentul României la Eurovision Song Contest 2016 VIDEO

Ovidiu Anton, reprezentul României la Eurovision Song Contest 2016

Ovidiu Anton, reprezentul României la Eurovision Song Contest 2016

Ovidiu Anton va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2016, de la Stockholm Suedia, cu piesa “Moment of Silence”, câştigătoare a finalei selecţiei naţionale a Eurovision, care s-a desfăşurat duminică seară, la Sala Sporturilor din Baia Mare, şi a fost difuzată în direct la televiziunea națională.

Ovidiu Anton, care va reprezenta România la Eurovision 2016, a fost ales în urma punctajului primit de la public, prin televoting.


Ovidiu Anton – Moment of silence | Eurovision România 2016


Astfel, Ovidiu Anton a obţinut 6.585 de voturi din partea publicului. Pe poziţia a doua, în urma voturilor, s-a situat Vanotek feat. The Code & Georgian, cu 4.702 voturi, iar pe poziţia a treia, Florena, cu 3.491 de voturi. Pe poziţia a patra s-a situat Dream Walkers, pe locul al cincilea, Mihai Trăistariu, iar pe locul al şaselea – Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ.

.

PROMO

În finala selecţiei naţionale de duminică seară, publicul a fost singurul care a ales reprezentantul României pentru scena de la Stockhom, din cele şase piese rămase în concurs.

În finala Eurovision România, publicul a fost singurul care a ales reprezentantul pentru scena de la Stockholm, prin televot.

În urma preselecţiei de vineri seară, în finala naţională a Eurovision au concurat Florena, Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ, Dream Walkers, Vanotek feat. The Code & Georgian, Ovidiu Anton şi Mihai Trăistariu. Ordinea intrării în concurs în finala Eurovision România a fost stabilită în direct la TVR 1, în emisiunea “Eurovision – Selecţia Naţională”, transmisă, sâmbătă, de la Baia Mare.

CITEȘTE ȘI  Turneu în Republica Moldova, Tudor Gheorghe

După ce au fost anunţate rezultatele votului publicului, Ovidiu Anton a mulţumit tuturor persoanelor care l-au susţinut. “Vă mulţumesc tuturor, mulţumesc publicului care a votat, mulţumesc comunităţii rock din România (…)”, a spus Ovidiu Anton.

El i-a adus un omagiu şi regretatului realizator de televiziune Titus Munteanu. “Titus Munteanu m-a învăţat că cel mai mare semn de superioritate este bunătatea”, a spus Ovidiu Anton.

Totodată, acesta a dedicat victoria sa “celor care au pus laţul pe cultura din România” şi au transformat-o într-o “iarbă seacă, o iarbă palidă, încercând să ne facă turmă”. “Noi nu suntem turmă, noi suntem lupi, noi suntem daci (…) Noi nu dormim, suntem aici, suntem puternici”, a mai spus Ovidiu Anton.

Concursul cântecului european se va desfășura, în 2016, la Stockholm, Suedia, în 10, 12 și 14 mai. În competiție s-au înscris 43 de țări, cu trei mai multe decât la ediția precedentă.

România va participa în a doua semifinală a concursului, cea din 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveția, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel și Serbia.

e-Cultura.info/ Autor: Oana Ghiță


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus