Până în prezent, nu a fost semnat contractul de finanțare a revistelor culturale

Până în prezent, nu a fost semnat contractul de finanțare a revistelor culturale

Președintele Uniunii Scriitorilor din România (USR), Nicolae Manolescu

Președintele Uniunii Scriitorilor din România (USR), Nicolae Manolescu

Președintele Uniunii Scriitorilor din România (USR), Nicolae Manolescu, a declarat că, până marți dimineața, contractul de finanțare pentru revistele culturale publicate de uniuni de creatori nu a fost semnat.

“Până la această oră la care vorbim nu a fost semnat contractul”, a afirmat Manolescu.

El a menționat însă că Ministerul Culturii și uniunile de creatori au ajuns la un acord de principiu cu privire la finanțarea acestor publicații.

“Am ajuns la un acord, în sensul că s-au aplicat normele cuvenite și pe baza lor se face acest contract. De aici încolo ar trebui să se desfășoare firesc”, a spus președintele USR, care a adăugat că “în mod normal” nu ar trebui să existe motive pentru care contractul de finanțare să nu fie semnat.

Interpelat marți în Comisia de cultură a Camerei Deputaților pe tema întârzierii finanțării revistelor culturale publicate de uniuni de creatori, ministrul Vlad Alexandrescu a spus că acest lucru a fost determinat de schimbările legislative și este un fapt pe care și-l asumă.

Deputatul Traian Dobrinescu (PNL) l-a abordat pe ministru la finalul ședinței Comisiei de cultură și i-a spus că, în urma unei convorbiri cu Nicolae Manolescu, președintele Uniunii Scriitorilor din România, a aflat că, de fapt, contractul de finanțare pentru reviste culturale nu ar fi fost semnat luni.

CITEȘTE ȘI  Volumul "Bucureștiul meu" - 19 povești personale despre Capitală

“Nu ați semnat contractul, ați dezinformat, ați mințit comisia”, a susținut Dobrinescu. “Exact acum am vorbit cu uniunile de creatori… Nu s-a semnat”, a adăugat deputatul.

“Normele pe care le-am adoptat sunt în totalitate în favoarea uniunilor de creatori“, a declarat Vlad Alexandrescu. “Nu e vorba de o finanțare pe proiecte, pentru că revistele nu sunt un proiect”, a adăugat el. “Contractul de finanțare a fost încheiat, a fost agreat de toate părțile, a fost semnat de domnul Nicolae Manolescu și banii vin imediat”, a precizat ministrul.

El a spus că anunțul de deschidere a înscrierilor la finanțare pentru revistele culturale independente va fi publicat miercuri. Propunerile pot fi înaintate până pe 24 februarie și vor fi analizate de o comisie de experți independenți.

e-Cultura.info/ Autor: Oana Ghiță


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus