Paulo Coelho, Jay Parini, Sarah Dunant, printre autorii prezentați la Gaudeamus de Humanitas Fictionpage www.e-cultura.info

Paulo Coelho, Jay Parini, Sarah Dunant, printre autorii prezentați la Gaudeamus de Humanitas Fiction

Între volumele pe care le vom prezenta la Gaudeamus se regăsesc trei ediții de lux aparținând lui Paulo Coelho — “Alchimistul”, la 25 de ani de la apariția romanului, F. Scott Fitzgerald — “Marele Gatsby”, într-o traducere revăzută a marelui poet Mircea Ivănescu și cu o prefață scrisă chiar de autor pentru a doua ediție americană a romanului său în 1934, și o ediție revăzută a romanului aceluiași autor “Blândețea nopții”", a spus directorul Humanitas Fiction.

Printre titlurile noi, Comănescu a amintit romanul scriitorului și criticului literar american Jay Parini — “Rătăcirile lui Herman Melville”, “Sânge și splendoare — Familia Borgia” de Sarah Dunant, unul dintre marile romane istorice în care autoarea reinventează în plan ficțional istoria renașterii italiene de la sfârșitul secolului al XV-lea cu cei trei teribili Borgia: tatăl, devenit Papa Alexandru al VI-lea, de fiu, prototipul Principelui lui N. Machiavelli, și de fiică, enigmatica Lucrezia Borgia, a spus Denisa Comănescu.

CITEȘTE ȘI  S-a înființat prima Asociație a Traducătorilor Literari din România - ARTLIT

De asemenea, directorul Humanitas Fiction a mai amintit “Cântecele usturoiului din Paradis”, romanul scriitorului chinez Yan Mo, câștigător al Premiului Nobel pentru Literatură 2012, roman care pornește de la o revoltă a țăranilor, înnăbușită de autoritățile chineze, la mijlocul anilor ’80, un volum de nuvele al lu Eric—Emmanuel Schmitt și, nu în ultimul rând, romanul “Curtezana și samuraiul” de Lesley Downer.

Târgul Internațional de carte Gaudeamus va avea loc în perioada 20-24 noiembrie în Pavilionul Central Romexpo din București.

SURSA: AGERPRES

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus