Pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO se alătura noi situri

Pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO se alătura noi situri

Monumente istorice și situri istorice și naturale din Irak, Japonia, Arabia Saudită, Germania și Olanda au fost adăugate sâmbătă, de UNESCO pe Lista Patrimoniului Umanității, în cadrul celei de a 38-a sesiuni a Comitetului pentru Patrimoniul Mondial care are loc la Doha, între 15- 25 iunie, informează AFP și un comunicat de presă al Organizației Națiunilor Unite pentru Educație Știință și Cultură.

Lista a fost completată cu cetatea Erbil, o așezare fortificată din secolul al XIX-lea situată în Kurdistanul irakian, la 88 km est de Mosul, și cu o instalație specială de producere a mătăsii din Japonia, Tomioka Silk Mill, construită în 1872 în apropiere de Tokyo.

Abaţia imperială din Corvey, fondată în 822, în perioada Imperiului Carolingian, a devenit cel de-al 39-lea sit din Germania înscris în Patrimoniul Umanității de UNESCO.

CITEȘTE ȘI  Roşia Montană a fost clasată ca sit în categoria A

Orașul-port Jeddah din Arabia Saudită a fost apreciat de specialiștii ONU pentru rolul jucat de-a lungul istoriei sale de 2.500 de ani, ca important punct comercial la Marea Roșie și ca poartă de acces spre Mecca, a pelerinilor musulmani.

Din lista UNESCO va face parte și fabrica Van Nellefabriek, din nord-vestul orașului olandez Rotterdam, construită din oțel și sticlă în anii 20 ai secolului trecut, folosită pentru nenumărate produse din industria alimentară, de la cafea până la budincile instant.

Reuniunea UNESCO de la Doha continuă până miercuri, 25 iunie.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus