Perpessicius sărbătorit la 126 ani de la naştere

Perpessicius sărbătorit la 126 ani de la naştere

Casa Memoriala Dumitru. S. Panaitescu - Perpezicius

Casa Memoriala Dumitru. S. Panaitescu – Perpezicius

Poetul şi criticul literar Dumitru Panaitescu Perpessicius a fost sărbătorit vineri, la 126 ani de la naştere, la Casa memorială care-i poartă numele din Brăila.

Le eveniment au participat oameni de cultură, elevi şi profesori din şcoli brăilene, care au recitat poezii şi au făcut prezentări despre viaţa şi opera lui Perpessicius.

Cu această ocazie a avut loc vernisajul expoziţiei ‘Universul perpessician. Elemente reprezentative ale prieteniilor literare’, care a cuprins piese din patrimoniul secţiei ‘Memoriale’ a Muzeului Brăilei.

Evenimentul a mai cuprins acţiunea ‘Scrisori către Perpessicius’ şi o expoziţie cu desene realizate de elevi ai Liceului ‘D. P. Perpessicius’ din Brăila.

Întâlnirea cultural-artistică, intitulată ‘De ziua lui Perpessicius’, a fost organizată de Muzeul Brăilei, în colaborare cu Şcoala Gimnazială Şuţeşti şi Liceul Pedagogic ‘Dumitru Panaitescu Perpessicius’ Brăila.

CITEȘTE ȘI  Laureații Premiilor Muzeului Național al Literaturii Române

Imobilul în care se află Casa Memorială ‘Perpessicius’ este înscris în Lista Naţională a Monumentelor, Ansamblurilor şi Siturilor Istorice. Vechea casă a familiei Ştefan şi Ecaterina Panaitescu a fost construită în jurul anului 1880. Aici s-a născut şi a locuit, până la vârsta de 19 de ani Dumitru S. Panaitescu, cel care îşi va adăuga ulterior pseudonimul Perpessicius.

Casa Memorială ‘Perpessicius’ a fost vizitată, pe 19 iunie 1998, de Regele Mihai I, pentru a-i aduce un omagiu omului de litere, care i-a fost profesor în copilărie.

e-Cultura.info/ Autor: Ecaterina Ignat.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus