Peste o sută de preoți la oficierea Sfintei Liturghii de la Mănăstirea Putna

Peste o sută de preoți la oficierea Sfintei Liturghii de la Mănăstirea Putna

Mănăstirea Putna

Mănăstirea Putna

Câteva mii de credincioși au asistat, joi, la Mănăstirea Putna, la Sfânta Liturghie prilejuită de praznicul Sfîntului Voievod Ștefan cel Mare.

Slujba a fost oficiată de un sobor format din 137 de preoți din România, Grecia, Ucraina, Repubica Moldova și Rusia, în frunte cu ÎPS Pimen, arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, ÎPS Teodosie, arhiepiscop al Tomisului, Prea Sfințitul Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului și Prea Sfințitul Macarie, episcop al Europei de Nord.

După Sfînta Liturghie, cei aproximativ trei mii de credincioși, dar și oficialități locale și județene, au asistat la un ceremonial militar, în cadrul căruia s-au depus coroane de flori la mormântul lui Ștefan cel Mare.

Printre cei prezenți la Mănăstirea Putna s-au aflat prefectul de Suceava, Constantin Harasim, subprefectul Atanasă Nistor, primarul Sucevei Ion Lungu, deputații PNL Sanda Maria Ardeleanu și Ioan Balan, precum și președintele Consiliului Județean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor.

CITEȘTE ȘI  2015, Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii

Mănăstirea Putna este prima și cea mai importantă ctitorie a Sfîntului Voievod Ștefan cel Mare, domn al Moldovei între anii 1457 și 1504.

Mănăstirea Putna supranumită ”Ierusalimul Neamului Românesc”, a fost un important centru cultural, unde s-au copiat manuscrise și au fost realizate miniaturi prețioase. Lăcașul de cult deține un bogat muzeu mănăstiresc, cu broderii, manuscrise, obiecte de cult, icoane.

La Mănăstirea Putna se află mormântul lui Ștefan cel Mare și Sfînt, precum și mormintele a două dintre soțiile voievodului, dar și a doi dintre fiii săi.

Pomenirea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare este al doilea hram al Mănăstirii Putna, pe lângă cel istoric din 15 august, ”Adormirea Maicii Domnului”.

e-Cultura.info

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus