Poetului Aurel Pantea i-a fost decernat Premiului Naţional de Poezie Mihai Eminescu - Opera Omnia 2017

Poetului Aurel Pantea i-a fost decernat Premiului Naţional de Poezie Mihai Eminescu – Opera Omnia 2017

Poetul Aurel Pantea

Poetul Aurel Pantea

Laureatul Premiului Naţional de Poezie Mihai Eminescu – Opera Omnia pentru anul 2017, poetul Aurel Pantea, susţine că acordarea marelui premiu reprezintă pentru el o “realitate răvăşitoare”.

El a declarat, că Premiul Mihai Eminescu este “un premiu care defineşte fundamental vocaţia unui poet pentru tot restul zilelor sale”.

Alături de trofeu şi premiul în bani, Aurel Pantea a primit şi titlul de cetăţean de onoare al municipiului Botoşani.

“Acordarea acestei distincţii de către juriu (…) şi de către Consiliul Local al municipiului Botoşani reprezintă pentru mine o realitate răvăşitoare. Sunt absolut uluit şi copleşit de emoţiile pe care le-am trăit. Fiecare dintre cei şapte poeţi nominalizaţi merita cu prisosinţă acest premiu şi în sensul acestora le transmit întreaga mea solidaritate şi credinţă că fiecare dintre ei vor fi laureaţi ai acestui premiu, un premiu care defineşte fundamental vocaţia unui poet pentru tot restul zilelor sale”, a afirmat Pantea.

CITEȘTE ȘI  Mircea Cărtărescu, turneu de promovare în Germania şi Austria, cu "Frumoasele străine"

Pentru acest premiu au fost nominalizaţi: Nora Iuga, Nichita Danilov, Ovidiu Genaru, Ioan Moldovan, Marta Petreu şi Liviu Ioan Stoiciu, alegerea fiind făcută de un juriu prezidat de scriitorul Nicolae Maolescu, preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România.

Poetul şi criticul literar Aurel Pantea s-a născut pe 10 martie 1952 în localitatea Cheţani din judeţul Mureş, debutând ca poet în 1980 cu volumul “Casa cu retori”. El este absolvent al Facultăţii de Filologie a Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj.

Pantea, care este şi membru al Uniunii Scriitorilor din România, este conferenţiar universitar la Universitatea “1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia şi redactor-şef al unei reviste culturale. A publicat numeroase volume de poezie, dar şi volume de critică literară, cu care a obţinut numeroase premii şi distincţii.

e-Cultura.info / Autor: Cristian Lupaşcu.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus