Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula: Trebuie să ne aducem înapoi "Cumințenia"

Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula: Trebuie să ne aducem înapoi “Cumințenia”

Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula

Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula

Părintele Constantin Necula a declarat, la Deva, că este un susținător al subscripției publice cu ajutorul căreia statul român intenționează să cumpere opera lui Constantin Brâncuși ‘Cumințenia Pământului’.

‘Țin tare mult la asta pentru că eu cred că trebuie să le luăm ‘Cumințenia’ înapoi. Poate că e un simbol de reîntoarcere către țara a lucrului care, altădată, ne caracteriza. Noi eram un popor — nu cel mai cuminte popor, că am fost bezmetici totdeauna — dar cu foarte multă evlavie la cumințenie. Poate că dacă aducem înapoi simbolul, ne vine și conținutul cumințeniei. Și apoi, eu nu pot să-mi las prietenii la nevoie, iar Brâncuși este prietenul meu. M-a crescut de când eram mic. Îi datorez lui Brâncuși enorm de mult și nu vreau să rămân dator bătrânului cu nimic’, a spus părintele Constantin Necula informeaza Agerpres.

Subscripția publică națională lansată de Ministerul Culturii pentru achiziționarea operei ‘Cumințenia Pământului’ se va derula până pe 30 septembrie. Statul speră să adune în acest mod 6 milioane de euro de la persoane fizice și juridice, bani la care va adăuga 5 milioane de euro pentru a strânge suma necesară cumpărării operei lui Brâncuși.

Prezent la manifestarea civică ‘Premianții fără premii’, organizată de societatea civilă din Deva pentru a recompensa simbolic oamenii de valoare ai României, părintele Necula a spus că românii trebuie să fie bucuroși pentru că România este o țară frumoasă și că dacă vor cere mai mult, atunci Dumnezeu le va dărui mai mult.

‘A fi român este o demnitate, și încă una care vine de sus. Aici nu e vorba de naționalism, e vorba să ne știm valoarea. (…) Românii trebuie să dovedească tot timpul că vor mai mult și Dumnezeu le va dărui. Sunt convins că va fi așa’, a spus părintele Necula.

CITEȘTE ȘI  Grupul GMP va coordona campania de comunicare în vederea strângerii de fonduri pentru "Cumințenia Pământului"

Întrebat cum cataloghează pelerinajul românilor la mormântul Părintelui Arsenie Boca, de la Mănăstirea Prislop, părintele Necula a arătat că acesta poate fi caracterizat ca ‘o nevoie de sfințenie’ a oamenilor.

‘Știm bine că părintele e unul dintre prietenii poporului român, dacă nu printre cei mai mari prieteni ai poporului român. Eu mă bucur că românii au onoarea condusă de sfinți, nu de oameni’, a afirmat părintele Constantin Necula.

Aproape 200 de oameni au luat parte sâmbătă, în centrul municipiului Deva, la premierea simbolică a părintelui Constantin Necula în cadrul campaniei civice ‘Premianții fără premii’. Cei prezenți l-au aplaudat îndelung pe invitat, iar Episcopia Devei și Hunedoarei i-a dăruit o icoană a Maicii Domnului.

‘Părintele Constantin Necula nu este orice preot. El se străduiește să răscumpere vremea primită ca dar de la Dumnezeu. Face asta ducând un mecenat, o luptă de apărare a valorilor morale într-o societate în care ele par să se dilueze tot mai mult, de la o zi la alta. El pune într-o lumină corectă societatea și biserica, o parte a societății în care trăim’, a declarat Dan Terteci, unul dintre organizatorii campaniei ‘Premianții fără premii’ citat de Agerpres.

Părintele Necula a fost felicitat de către toți cei prezenți, oamenii așezându-se la coadă pentru a-i strânge mâna și pentru a fi binecuvântați de acesta.

În final, părintele a primit din partea organizatorilor campaniei o diplomă semnată de cei prezenți în piața publică, o insignă cu însemnele campaniei și un buchet de flori în culorile drapelului național.

Autor a numeroase studii, articole și coautor al altor numeroase lucrări de specialitate, părintele Constantin Necula se află printre conferențiarii cei mai populari și îndrăgiți din România.

e-Cultura.info / Autor: Sorin Blada


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2017