Spectacolul„Prințesele – Spion” laTeatrul Gong Sibiu

Spectacolul „Prințesele – Spion” laTeatrul Gong Sibiu

Tatrul de copii şi tineret GONG Sibiu

Tatrul de copii şi tineret GONG Sibiu

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă duminică, 23 noiembrie, ora 11:00, premiera spectacolului „Prințesele – Spion” în regia lui Robert Bălan, după un text original de Elena Vlădăreanu. Spectacolul va fi prezentat, de asemenea, în avanpremieră sâmbătă, 22 noiembrie, ora 18:00.

Povestea din spectacolul „Prințesele – Spion” este una contemporană, autorii încercând să explice o problemă frecvent întâlnită în orașele din România – distrugerea parcurilor și a spațiului verde – pe înțelesul unor copii între 3 și 5 ani. Spectacolul este o modalitate performativă pentru activarea conștiinței civice a copiilor în domeniul ecologic. Producția afirmă dreptul parcului de a exista și dreptul copiilor la spațiul verde.  Cu o folosire neașteptată a spațiului de joc, cu muzică ritmată și personaje fantastice pe care copiii le vor îndrăgi, „Prințesele – Spion” îi va ajuta pe cei mici să înțeleagă cât de important este un copac și, totodată, să creadă în puterea lor de a schimba lucrurile.

„Asta facem. Un spectacol pentru copii. O poveste despre nişte Cămăşi Albe care vor să facă un complex imobiliar într-un parc, şi copii, arici, veveriţe, leagăne care se luptă pentru locul lor de joacă şi de trai. Îl facem la Sibiu, acolo unde nu s-au distrus parcuri ca să se facă mall-uri, ca în alte părţi, dar promitem să ajungem în mai multe oraşe. Cu teme din astea „sociale“, facem spectacol pentru copii începînd de la 3 ani. Nu strîmbaţi din nas! Vă garantez că o să le placă. Avem tot ce trebuie. Şi poveste, şi cântecele, şi păpuşi, şi personaje fantastice, şi personaje-copii, şi actori buni”, a declarat regizorul la începerea repetițiilor de la Sibiu.

CITEȘTE ȘI  Teatrul Naţional Timişoara trece în subordina Ministerului Culturii

Din distribuția spectacolului fac parte actorii Raluca Pavel, Lucia Barbu, Barbara Crișan, Leo-Nora Băcanu, Mircea Corcoveanu, Monica Baldea, Hansel Andrei, Gabriela Mitrea, Daniela Dragomir, Claudia Stühler și Angela Páskuy. Scenografia spectacolului poartă semnătura Aureliei Călinescu, iar coloana sonoră aparține muzicianului Florin Grigoraș. Producția Teatrului Gong se bucură, de asemenea, de contribuția lui Coralie de Gonzaga și a lui Silviu Naicu pentru video design și a Barbarei Crișan pentru coregrafie.

Accesul publicului la acest eveniment se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului (luni – vineri 10:00 – 16:00), online (teatrulgong.ro, eventim.ro), la Librăriile Humanitas și în magazinele Germanos, Domo, Orange și Vodafone. Prețul unui bilet la acest spectacol este de 7 lei, tarif unic. Pentru biletele achiziționate online și în rețeaua Eventim se percepe un comision de 10%.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus