Premiul international de literatura francofona castigat de Luis Mizon

Premiul international de literatura francofona castigat de Luis Mizon

Institutul Cultural Roman de la Paris va decerna Premiul international de literatura francofona B.Fondane scriitorului chilian Luis Mizon pe data de 22 martie 2014 la ora 16.00 in cadrul Salonului cartii de la Paris.

Creat in 2006 prin colaboararea dintre Institutul Cultural Roman de la Paris,L e Printemps des Poètes si asociatia Benjamin Fondane din Paris, premiul pastreaza vie memoria poetului si filosofului roman Benjamin Fondane si este oferit in fiecare an unui scriitor francofon.

Benjamin Fondane (1898-1944) si-a scris intreaga opera influentata de gandirea existentialista, in limba franceza. A murit, in mod tragic, la Auschwitz. Premiul este acordat pentru poezie, proza poetica si eseu.

Luis Mizón este un poet si romancier de origine chiliana, născut la Valparaiso în 1942. Dupa lovitura de stat din Chile din anul 1973, Luis Mizon s-a stabilit la Paris, unde Roger Caillois i-a tradus volumele Terre prochaine în 1977 si L’Arbre în 1978. Dupa moartea lui Caillois, Claude Couffon a tradus alte poeme, care au fost publicate sub titlul Poemes du Sud. Volumul a fost reeditat pentru a treia oara anul acesta, la editura Gallimard.

CITEȘTE ȘI  Filmul "Magical girl", câștigător al Festivalului internațional de Film de la San Sebastian VIDEO

Luis Mizon a creat asociatia Confluences Poetiques, care reuneste poetii straini stabiliti în Franţa şi care scriu in limba franceză. El este autorul a mai mult de treizeci de volume si a publicat, împreuna cu poetul de origine romana Zeno Bianu, volumul Anthologie de la poésie précolombienne editura Le Seuil, 2000).

In cadrul editiilor precedente, premiul a fost castigat de Petr Kral (2006), Abdelwahab Meddeb (2007), Nimrod (2008), Linda Lê (2009), Jean Métellus (2010), Abdellatif Laâbi (2011), Jean Portante (2012) si Nicole Brossard (2013).

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus