Băsescu a semnat numirea lui Hegedüs Csilla la Cultură

Preşedintele Băsescu a semnat numirea lui Hegedüs Csilla la Cultură

 Hegedus Csilla Ministrul Culturii

Hegedus Csilla Ministrul Culturii

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi seară, decretele privind numirea lui Hegedüs Csilla ca ministru al Culturii, ceremonia de depunere a jurământului urmând să aibă loc miercuri, după publicarea decretelor în Monitorul Oficial, informează Administrația Prezidențială.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunat anterior că Csilla Hegedus, secretar de stat în Ministerul Culturii, este propunerea Uniunii pentru conducerea ministerului.

“La data prezentului decret încetează efectele Decretului nr. 619/2014 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar, publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 741 din 10 octombrie 2014. Ceremonia de depunere a jurămintelor de învestitură va avea loc miercuri, 19 noiembrie a.c., după publicarea decretelor în Monitorul Oficial” , se arată în comunicat.

Pe 9 octombrie președintele Traian Băsescu a semnat decretul prin care se lua act de demisia lui Kelemen Hunor, vicepremier și ministru al Culturii, și se constata încetarea funcției acestuia de membru al Guvernului.

CITEȘTE ȘI  Aproximativ 20% dintre bucureșteni nu au mers niciodată la un eveniment cultural în ultimul an

“Aștept de trei luni un înlocuitor pentru ministrul Culturii, constat că Guvernul nu face nici măcar gestul minimal nu de a nominaliza un ministru al Culturii, ci de a desemna ministru interimar la Cultură dintre membrii Guvernului, lucru pe care putea să-l facă foarte ușor premierul. Am semnat decretul de revocare a domnului Kelemen Hunor. Cred că niciodată nu am avut atâta răbdare cu Guvernul câtă am avut în cazul lui Hunor, dar se pare că s-a întrecut măsura”, motiva șeful statului decizia.

Kelemen Hunor a demisionat în iulie din funcțiile de ministru de Cultură și vicepremier iar ulterior premierul Victor Ponta a preluat interimar Ministerul Culturii.

e-Cultura.info

Ţi-a plăcut articolul ? dă un share. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus