Preşedintele României Klaus Iohannis: Puține instituții se pot mândri cu vârsta și prestigiul Muzeului Național Brukenthal

Preşedintele României Klaus Iohannis: Puține instituții se pot mândri cu vârsta și prestigiul Muzeului Național Brukenthal

Preşedintele României Klaus Iohannis

Preşedintele României Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a conferit Muzeului Național Brukenthal Ordinul “Meritul Cultural” în grad de Comandor, Categoria E “Patrimoniul cultural național”.

“Puține instituții se pot mândri cu vârsta și prestigiul Muzeului Național Brukenthal. El este de două secole purtătorul unei excepționale misiuni de responsabilitate socială egalată doar de importanța tezaurului său istoric și artistic. Colecțiile sale, biblioteca ori expozițiile permanente și temporare sunt dovada rodului bogat al cunoașterii umane, atunci când e fructificată prin educație și amplificată de dialogul intercultural”, a spus șeful statului , citat de Agerpres.

El a îndemnat conducerea muzeului să continue să pună în valoare patrimoniul muzeal.

“Folosesc acest prilej, domnule director general, pentru a vă îndemna ca împreună cu membrii Consiliului de Administrație, și cu sprijinul autorităților publice centrale și locale, să continuați să puneți în valoare, pentru uzul umanității, patrimoniul și mesajul marelui dumneavoastră donator”, a afirmat Iohannis.

CITEȘTE ȘI  Angela Gheorghiu: "Sunt stupefiată, întristată şi revoltată"

El a vorbit și despre ‘patronul spiritual’ al instituției de cultură. “Prin colecțiile pe care le-a pus la dispoziția publicului încă din 1790, și apoi prin dispoziția sa testamentară, Samuel von Brukenthal a instituit un exemplu de viață bazat pe valorile iluminismului și pe angajamentul pentru interesul public. Modelul său s-a dovedit unul de succes”, a subliniat șeful statului.

Iohannis a evidențiat că, încă de la înființare, muzeul ‘a jucat un rol important în educarea umanistă și în dezvoltarea comunității sibiene și transilvane’.

e-Cultura.info / Autor: Oana Ghiță


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus