Proiectul Cultural-Cinematografic "Omagiul lui Brâncuşi"

Proiectul Cultural-Cinematografic “Omagiul lui Brâncuşi” VIDEO

Proiectul Cultural-Cinematografic

Proiectul Cultural-Cinematografic “Omagiul lui Brâncuşi”

Fundatia Convergente Europene in parteneriat cu Uniunea Cineastilor din Romania (UCIN), Fundatia Arte Vizuale (FAV), Primaria Comunei Pestisani si Liceul Tehnologic „Constantin Brancusi” Pestisani, judetul Gorj organizeaza, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei din Romania, organizează Proiectul Cultural-Cinematografic “Omagiul lui Brâncuşi”.

Evenimentul se va desfăsura în perioada 21 – 23 septembrie 2016 la Targu Jiu, Hobita, si Pestisani, judetul Gorj.

Scopul evenimentului este de a stimula, prin intermediul filmelor romanesti cunoasterea si intelegerea operei marelui artist roman Constantin Brancuşi de catre tineri, in special, dar si de catre locuitorii judetului Gorj, in general.

Manifestarea debutează cu o conferinta intitulata „In lumea lui Brancusi”, la care sunt invitate personalitati de marca din domeniul artelor frumoase si ale cinematografiei, participantii avand astfel ocazia de a-si imbunatatii cunostintele asupra operei marelui Brancusi.


SURSA. Omagiu lui Brancusi – proiect cultural-cinematografic


Evenimentul continua in 22-23 septembrie 2016 cu difuzarea unor filme despre Brancusi si personalitati gorjene proiectate in arealul natal al artistului, Hobita –Pestisani, precum si in Parcul „Coloana fara sfarsit” din Targu Jiu. Programul va fi completat cu momente teatrale, muzica clasica si „Aforisme Brancusi” sustinute de artisti gorjeni.

CITEȘTE ȘI  Zilele Filmului de Umor la Timișoara

În utima zi a evenimentului, aproximativ 46.000 de elevi, din 271 de unitati de invatamant din judetul Gorj vor aduce un omagiu marelui artist prin vizionarea la aceeasi ora, numita Ora Brâncuşi, a filmului documentar dedicat personalitatii si operelor marelui sculptor „Coloana sau Lectia despre infinit”, in regia lui Laurentiu Damian.

La eveniment sunt invitaţi o serie de personalitaţi academician Razvan Theodorescu, Prof. Univ. Dr. Laurentiu Damian, Prof. Univ. Dr. Ioan Carmăyan, Prof. Univ. Dr. Cristian Velescu, Calin Căliman istoric si critic de film.

Manifestarea se bucura de sustinerea Consiliului Judetean Gorj, Primariei Targu Jiu, Inspectoratului Scolar Judetean Gorj si a Teatrului dramatic „Elvira Godeanu”. Intrarea este liberă

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus