Regal folcloric la Festivalul Național 'Ioan Macrea' 2014

Regal folcloric la Festivalul Național ‘Ioan Macrea’ 2014

Festivalul Național 'Ioan Macrea' 2014

Festivalul Național ‘Ioan Macrea’ 2014

Sibiu — “Capitala Folclorului Românesc” este motto-ul sub care se desfășoară, în perioada 21-23 noiembrie 2014, cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Național de Folclor ‘Ioan Macrea’. Asa cum ne-am obisnuit, festivalul aduce la Sibiu cele mai sonore nume de pe scena muzicii si a dansului popular românesc, de la interpreti de renume, la ansambluri folclorice profesioniste, într-o întrecere a prezervării și promovării culturii naționale, se arată în comunicatul depresă al organizatorilor

Ediția din acest an este una specială, căci Ansamblul Folcloric Profesionist ‘Cindrelul-Junii Sibiului’, gazdă a festivalului, sărbătorește 70 de ani de activitate. Fondatorul ansamblului, coregraful Ioan Macrea, este personalitatea sibiană a cărui nume îl poartă festivalul, în semn de omagiu pentru strădaniile în slujba folclorului.

Festivalul programează un spectacol special dedicat Junilor Sibiului și câtorva familii de artiști din muzica populară. Conceptul acestui spectacol își are rădăcinile în istoria Junilor Sibiului, ansamblul care funcționează neîntrerupt de 70 de ani, Familia în care se reunesc diferite generatii de dansatori, de la cei de 25-30 de ani, la veterani octogenari.

CITEȘTE ȘI  ”Cross Beats – Intersecţia Culturală" la Sighişoara

În 22 si 23 noiembrie a.c., Festivalul ‘Ioan Macrea’ dă prilejul publicului din Sibiu să îi urmărească pe invitații Junilor, în două spectacole ce descriu prin muzică și dans harta etnografică a României.

Biletele s-au pus în vânzare la Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu. Prețui unui bilet este 20 lei, respectiv 15 lei pentru pensionari etc. Spectacolele pot fi urmărite și pe canalele Societății Române de Televiziune, Gazda celor trei seri de spectacole este prezentatoarea Iuliana Tudor, vedeta TVR.

Manifestările sunt organizate de către Consiliul Județean Sibiu și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ‘Cindrelul-Junii’ Sibiu.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus