România participă la Târgul de Carte de la Istanbul

România participă la Târgul de Carte de la Istanbul

Târgul de Carte de la Istanbul

Târgul de Carte de la Istanbul

România va fi țară invitată de onoare, în perioada 7 – 10 noiembrie, la cea de-a 34-a ediție a Târgului Internațional de Carte de la Istanbul.

Potrivit unui comunicat al ICR Istanbul, în calitate de țară invitată de onoare a ediției din acest an, România oferă publicului local și internațional un program variat desfășurat pe durata a patru zile care include nume de rezonanță din literatura română contemporană printre care se numără: Matei Vișniec, Dumitru Țepeneag, Mircea Dinescu, Dan Lungu, Octavian Soviany, Carmen Mușat, Daniel Cristea-Enache, Florin Bican, Doina Ruști.

Ministerul Culturii a informat că evenimentele la care iau parte 14 scriitori contemporani importanți vor fi moderate de criticii literari Daniel Cristea-Enache și Carmen Mușat, iar recitalul din deschiderea târgului va fi susținut de Marius Mihalache Band. Mâncărurile tradiționale de la recepția standului României vor fi pregătite de poetul Mircea Dinescu, maestru bucătar recunoscut.

CITEȘTE ȘI  Începe lucrările de renovare la Turnul Primăriei și la Ceasul Astronomic din Praga

Sloganul României la Târgul de la Istanbul este “Vă datorăm câteva cuvinte”, motivul alegerii acestuia reprezentându-l numărul ridicat de cuvinte de origine turcă regăsite în vocabularul limbii române.

Obiectivul principal al programului de evenimente pregătit de țara invitată de onoare este crearea unei legături puternice între literatura, cultura, autorii contemporani și editorii celor două țări, mai informează ICR Istanbul.

e-Cultura.info/Autor: Daniel Popescu

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus