„Abonatul nu poate fi contactat”, la Serile Facultăţii de Litere

Romanul „Abonatul nu poate fi contactat” de Cristina Andrei, în cadrul Serilor Facultăţii de Litere

“Serile Facultăţii de Litere” – Lansarea romanului “Abonatul nu poate ficontactat”

Serile Facultăţii de Litere revin la Brașov cu lansarea romanului „Abonatul nu poate fi contactat”  de Cristina Andrei.

 În data de 14.11.2014, publicul brașovean a asistat la debutul scriitoricesc al autoarei Cristina Andrei, cu romanul „Abonatul nu poate fi contactat” (Nemira, 2014).

Absolventă a Facultăţii de Filologie a Universităţii din Bucureşti, Cristina Andrei a devenit, după câţiva ani de activitate didactică, jurnalist la Televiziunea Publică; acest mediu i-a oferit prilejul de a crea o serie de documentare dedicate unor personalităţi culturale şi istorice de mare anvergură. În ultimii ani a participat ca voluntar în proiecte culturale, realizând documentare de autor în legătură cu investigaţiile privind descoperirea victimelor comunismului.

În 2012, „un an nefericit” – precum îl numește autoarea – din pricina lipsei de activitate în televiziune, Cristina Andrei şi-a îndreptat atenția către scris: „Primele treizeci de pagini le-am scris cu șase ani în urmă; cartea nu a rezistat concurenţei cu realitatea, am lăsat-o de-o parte şi mi-am văzut de meserie. Când a venit însă pauza, patru luni a durat să termin acest roman şi mă consider foarte norocoasă să fi ajuns în acest punct”.

În cadrul lansării, cei doi invitați – conf.univ.dr. Mihai Ignat şi lect.univ.dr. Romulus Bucur, cadre didactice ale Facultății de Litere din Brașov – au dezbătut diverse aspecte ale cărții. „Avem o serie de bucăți care la început nu par a avea foarte mari legături unele cu altele. Personajele relaționează, dar de obicei nu pozitiv sau nu cu urmări fericite. Până la sfârșit însă, fiecare piesă se așează la locul ei; avem deci de-a face, din punct de vedere compozițional, cu un roman mozaic.”, afirma Romulus Bucur.

CITEȘTE ȘI  Nocturna bibliotecilor la Biblioteca Judeţeană Braşov

Atât puternicul simţ al detaliului, cât şi capacitatea autoarei de a construi dialoguri veridice, au fost aduse în discuție; tema principală a romanului o constituie, după cum ne sugerează şi titlul, neputința personajelor numeroase de a comunica între ele: „Este un roman al vocilor; toți vorbesc, toți aud, dar nimeni nu ascultă.”. Seara s-a încheiat cu un dialog între public şi autoare, urmat de o sesiune de autografe. Platforma media culturală e-Cultura.info, este partener media al evenimentelor desfăşurate în cadrul “Serilor Facultăţii de Litere”.

e-Cultura.info/ Autor: Târziu Roxana-Andreea 

Ţi-a plăcut articolul ? dă un share. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus