S-a deschis prima librărie la Teatrul Național din București

S-a deschis prima librărie la Teatrul Național din București

Librarriu la TNB

Librarriu la TNB

Pasionaţi de lectură au posibilitatea, începând de joi, să achiziţioneze cărţi de la librăria Librarium deschisă la Teatrul Naţional “I.L. Caragiale” din București.

În spaţiul din foaierul Sălii Mari a TNB iubitorii de lectură pot găsi de la cărţi pentru copii până la autori celebri şi cărţi de teatru.

Directorul Teatrului Naţional din Bucureşti, Ion Caramitru, a declarat că deschiderea unei librării la TNB reprezintă una dintre încercările sale cele mai sensibile.

“Acest spaţiu a fost licitat şi ocupat de această firmă Librarium, foarte cunoscută, cu cărţile pe care le vedeţi şi care va ajuta şi la vânzarea de carte de teatru. Ne bucurăm pentru că se va putea veni la teatru şi pentru a-ţi putea cumpăra o carte, a o lectura, a o răsfoi sau pentru a bea o cafea. (…) Eu vreau să vă spun că partea cea mai sensibilă a încercării mele de a da o destinaţie suplimentară teatrului este această librărie, care este un templu al cărţii, este un loc unde putem vorbi în tăcere. Răsfoind o carte, practic convorbim cu destine care sunt ascunse între coperţi. Este o mare bucurie pe care am să o trăiesc în fiecare zi, pentru că o să mă vedeţi cam des pe aici”, a spus Ion Caramitru, la deschiderea librăriei.

CITEȘTE ȘI  Centenarul nașterii scriitorului Vintilă Horia

El a amintit că atunci când a început reconstrucţia Naţionalului bucureştean a avut în minte proiectul Teatrului Naţional din Londra pe care, la finalul renovării, l-a depăşit.

Ion Caramitru a făcut referire şi la spaţiul de pe acoperişul clădirii – “teatrul în aer liber, care are 300 de locuri şi care va fi dedicat spectacolelor din timpul verii, seara, când jos e cald şi sus e răcoare”, şi, de asemenea, de terasa restaurant, “care înlocuieşte celebra Lăptăria lui Enache”.

“Librarium TNB este o continuare firească a scenei. Călătorim prin cărţi către multe alte lumi şi trăim mii de alte vieţi. Experimentăm emoţii pagină după pagină, ne identificăm cu un anume personaj ori râvnim după autograful scriitorului îndrăgit. Râdem, plângem, ne imaginăm, evadăm”, a spus Mihai Ghebrea, manager de proiect Librarium.

e-Cultura.info / Autor: Petronius Craiu.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus