S-a stins scriitorul Daniel Drăgan

S-a stins scriitorul Daniel Drăgan

Scriitorul Daniel Drăgan

Scriitorul Daniel Drăgan

Lumea literară braşoveană este îndoliată, în dimineața zilei de 25 martie, la orele 7.15, scriitorul Daniel Drăgan, a decedat la vârsta de 80 de ani. Dumnezeu să-l odihnească!”

Daniel Drăgan (în acte Daniil Drăgan), născut la 20 decembrie 1935 în Glodeni, Dâmboviţa, era unul dintre cei mai importanţi scriitori braşoveni, o figură marcantă a vieţii culturale braşovene şi a filialei Braşov a Uniunii Scriitorilor din România. Daniel Drăgan este semnatarul a 33 de volume (romane, poezie, dramaturgie, memorialistică, interviuri) fiind distins de trei ori cu premiul pentru proză al Uniunii Scriitorilor din România – filiala Braşov (1984, 2002, 2004) şi cu Premiul Opera Omnia al Uniunii Scriitorilor (2006).

A fost preşedinte al Societăţii Patronilor de Edituri din România (SPER) două legislaturi (1994-1996) şi membru (în afara Uniunii Scriitorilor din România) al Societăţii Scriitorilor Târgovişteni şi al Asociaţiunii Transilvane pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român ASTRA. Are meritul de a fi înfiinţat şi a de a fi condus revistele ASTRA (1966-1968 şi 1980-1990), Braşovul literar şi artistic – serie nouă (1978-1982) şi Coresi (1990-1993). De asemenea, a dat publicului braşovean una dintre primele edituri braşovene (Editura Arania, din 1991) şi una dintre cele mai vechi ONG-uri cu profil cultural de pe piaţa culturală braşoveană (Fundaţia Culturală Arania, din 1994).

CITEȘTE ȘI  James Salter, mare nume al literaturii americane a decedat

Daniel Drăgan a urmat studiile liceale la Colegiul Naţional Militar „Nicolae Filipescu” Mânăstirea Dealu – Predeal, la Liceul „Ienăchiţă Văcărescu” Târgovişte şi la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” Braşov. A făcut apoi studii universitare la Şcoala de literatură şi critică literară „Mihail Eminescu” a Uniunii Scriitorilor şi la Facultatea de Ziaristică Bucureşti. A debutat publicistic în anii de liceu, iar apoi a semnat articole în reviste de prestigiu.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus