S-a lansat "Istoria holografică multietnică a Brăilei"

S-a lansat “Istoria holografică multietnică a Brăilei”

“Istoria holografică multietnică a Brăilei“, un proiect conceput în premieră de o administrație publică din România și care beneficiază de o finanțare nerambursabilă printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României, a fost lansat joi și se va desfășura pe parcursul următoarelor luni.

Primarul Aurel Simionescu a declarat cu această ocazie că scopul proiectului este de a aduce în prim-plan, într-un mod inedit, istoria Brăilei, dar și de a contribui în competiția în care s-a angajat orașul pentru obținerea titlului de capitală cultural europeană.

‘Este un proiect la care s-a muncit mult, pentru că este ceva de noutate, care nu s-a mai întâmplat în zona noastră. Este un punct de inovare în proiectele pe care noi le desfășurăm și este, totodată, un punct unde se vor întretăia valorile multietnice de la Brăila. Prin acest proiect sper să se întâmple două lucruri: să ne aducă aici câteva producții interesante în legătură cu momente din istoria Brăilei și să contribuie la ceea ce noi dorim să se întâmple anul acesta, respectiv participarea Brăilei la competiția legată de obținerea titlului de capitală culturală europeană. Sunt lucruri de noutate, despre care sper să fie bine primite de brăileni’, a declarat Simionescu citat de Agerpres.

Potrivit directorului Direcției Programe Europene din cadrul Primăriei Brăila, Iuliana Neagu, în cadrul proiectului vor fi proiectate proiectate holographic și cvasiholografic două filme despre istoria tumultoasă a Brăilei și buna prietenie a celor 13 etnii de aici, care au contribuit la dezvoltarea orașului cosmopolit.

CITEȘTE ȘI  Volumul "Festivalul, George Enescu în era Holender", lansat la Ateneu

‘În cadrul acestui proiect avem realizarea a două filme artistice, prin care vom încera să prezentăm dezvoltarea orașului Brăila. Începem de la războiul ruso-turc din 1828, care va fi primul film. Cel de-al doilea film va prezenta lansarea economică a Brăilei, bazată pe cele 13 minorități, care au trăit împreună în acest oraș. Încercăm să facem prima proiecție holografică de Zilele Brăilei, dar asta depinde foarte mult de capacitatea noastră de a achiziționa echipamentul holographic și cvasiholografic pentru proiecție. Până acum, proiecții holografice au fost organizate doar cu ocazia lansărilor auto sau deschiderii unor hipermarketuri, deci am fi primii din țară care încercăm acest tip de proiecție’, a declarat Neagu.

Directorul Direcției Programe Europene din cadrul Primăriei Brăila a precizat că filmele vor avea o durată de 5 minute fiecare, în total 10 minute, iar cu acest filme artistice Primăria Brăila va participa la diverse concursuri pentru scurt metraje naționale și internaționale.

Proiectul este implementat de Primăria Brăila în parteneriat cu Jazzmontor AS Norvegia, are o valoare de 513.973 lei și va fi realizat în cadrul Programului PA17/RO13 — Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european, program implementat de Ministerul Culturii.

e-Cultura.info/Autor: Ecaterina Ignat

 

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus