Sala de spectacole inaugurată în Mina de la Târgu Ocna

Sala de spectacole inaugurată în Mina de Sare de la Târgu Ocna va purta numele actorului Florin Piersic

Sala de spectacole inaugurată în Mina de sare de la Târgu Ocna, prima asemenea incintă culturală din România, va purta numele actorului Florin Piersic, a anunțat Ștefan Șilochi, primarul orașului, cu prilejul primei reprezentații susținute în ineditul teatru chiar de cunoscutul actor, prezent în spectacolul “Străini în noapte” de Eric Assous.

La eveniment au participat membri din Societății Naționale a Sării, oficialitățile locale de pe Valea Trotușului, dar și invitați speciali ai primăriei, actorul Cornel Palade și sportivul Ionut Iftimoaie.

“Faptul că sala de spectacole inaugurată îmi poartă numele e un gest care m-a lăsat cu gura căscată și cu sufletul topit. Nu m-am gândit vreodată că o să joc teatru într-o mină de sare. Am fost impresionat că directorul general al Salrom, Aurel Bucur, a avut această idee și am fost de acord pentru că ne e drag să jucăm chiar și în spații neconvenționale pentru o reprezentație teatrală, în fața unui public care ne vede mai rar”, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, Florin Piersic.

CITEȘTE ȘI  Pentru prima oară revistele culturale vor fi susținute de la buget

Actorul a mai indicat faptul legăturile sale cu Târgu Ocna sunt vechi pentru că soția sa, actrița Tatiana Iekel, mama lui Florin Piersic Jr., este din Târgu Ocna.

“Deci am legături sentimentale cu acest oraș de care voi fi, de acum, automat, prin onoarea ce mi-a fost făcută, legat profund”, a precizat Florin Piersic.

Acesta susține că își dorește să bată recordul de longevitate pe scenă deținut în prezent de maestrul Radu Beligan, cel care, de altfel, a și pus în scenă spectacolul “Străini în noapte”, în care Florin Piersic apare alături de Medeea Marinescu.

Comedia romantică “Străini în noapte”, în care răsturnările de situație și minciuna se împletesc cu seducția și meditația pe tema timpului, a reunit în sala amenajată la 240 de metri în subteran mai bine de 500 de spectatori. La finele lunii octombrie piesa de teatru “Străini în noapte” a înregistrat succese deosebite în cursul unui turneu în Elveția.

SURSA:  AGERPRES

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus