Scriitorul Marcus Malte - premiul literar 'Femina' pentru romanul 'Le garçon'

Scriitorul Marcus Malte – premiul literar ‘Femina’ pentru romanul ‘Le garçon’

Scriitorul Marcus Malte

Scriitorul Marcus Malte

Premiul Femina a fost decernat marți scriitorului francez Marcus Malte pentru romanul ‘Le garçon’, care face o incursiune la începutul secolului XX prin ochii unui băiat care nu are nume, a anunțat la Paris juriul acestui prestigios premiu literar alcătuit exclusiv din femei și citat de AFP.

Femina deschide sezonul anual al premiilor literare în Franța, dintre care cel mai prestigios, premiul Goncourt, va fi anunțat la 3 noiembrie.

Premiul Femina pentru romanul în limba străină a fost acordat scriitorului Rabih Alameddine, de origine libaneză pentru ‘Les vies de papier’, iar Femina pentru eseuri lui Ghislaine Dunant pentru ‘Charlotte Delbo, La vie retrouvée’ (Grasset).

Scriitorul Marcus Malte, 49 de ani, a obținut șapte voturi, față de trei pentru Nathacha Appanah (‘Tropique de la violence’ — Gallimard), pentru acest roman de peste 500 de pagini publicat de editura Zulma.

CITEȘTE ȘI  Roma permite accesul turiştilor în zona Domus Aurea, fosta reşedinţa a împăratului Nero

“Această carte este o mare epopee, o poveste uimitoare care reînvie mitul copilului sălbatic care este redat civilizației”, a declarat Mona Ozouf, președinta juriului Femina. Încă de la primele rânduri suntem copleșiți de puterea și de suflul scrisului. Povestea care se desfășoară din 1908 până în 1938 poate fi definită și ca frescă istorică — se amintește mult despre Primul Război Mondial — și ca roman de inițiere.

Marcus Malte, cunoscut pentru romanele sale polițiste și autor al unor bestseller-uri precum ‘Garden Of Love’, este un scriitor căruia îi place să-și surprindă cititorii, încheie AFP.

e-Cultura.info / Autor: Mihaela Nicolaescu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus