Sculptura "Cuminţenia Pământului" va fi găzduită de Muzeul Satului

Sculptura “Cuminţenia Pământului” va fi găzduită de Muzeul Satului

Sculptura

Sculptura “Cuminţenia Pământului”

Lucrarea „Cuminţenia Pământului“ va fi găzduită de Muzeul Satului „Dimitrie Gusti“ într-o primă fază, urmând ca lucrarea să fie itinerantă în ţară şi să fie expusă în muzee de artă, galerii etc.

“Faptul că, într-o primă fază, „Cuminţenia Pământului“ va fi găzduită de Muzeul „Dimitrie Gusti“ nu înseamnă că ea va fi accesibilă doar bucureştenilor: în viitorul apropiat, lucrarea va fi itinerată în România, urmând să fie expusă în contexte speciale, în muzee de artă, galerii etc.”, a declarat ministrul Corina Şuteu.

Ministrul Culturii menţionează că includerea sculpturii lui Brâncuşi la Muzeul “Dimitrie Gusti” este atipică, dar că ministerul doreşte prin această decizie ca Muzeul Satului să fie regândit într-un mod contemporan

Ministrul Culturii a argumentat de ce a fost luată hotărârea ca sculptura să fie expusă la acest muzeu: “Muzeul Satului „Dimitrie Gusti“ este, în prezent, cea mai vizitată instituţie muzeală din Bucureşti, iar mutarea „Cuminţeniei Pământului“ în acest spaţiu este menită unei expuneri cât mai largi a lucrării, pentru un public cât mai numeros şi mai divers, ce o va putea recepta în multiplele ei valenţe, nu doar în siajul tradiţiei artistice din care provine.”

Nu în ultimul rând referitor la construcţia unui Atelier Brâncuşi în spaţiul Muzeului Satului, Corina Şuteu precizează că “un astfel de proiect nu se află, în acest moment, în planurile Ministerului Culturii.”

e-Cultura.info

CITEȘTE ȘI  Stanoevici: Estimarea de 20 milioane euro pentru "Cuminţenia Pământului", falsă.

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2017