Scurtmetraje de Oscar la Festivalul Internațional de Film NexT

Scurtmetraje de Oscar la Festivalul Internațional de Film NexT

Cele cinci filme nominalizate la trofeul pentru Cel mai bun scurtmetraj la gala premiilor Oscar, inclusiv câștigătorul categoriei, pelicula “Helium”, în regia lui Anders Walter, vor fi prezentate, în premieră, la Festivalul Internațional de Film NexT în unul dintre cele mai populare programe din festival Oscar Night, informează organizatori.

Cele cinci povești sunt cât se poate de diferite. O mamă trebuie să ia decizia dificilă de a-și părăsi soțul abuziv în “Avant que de tout perdre”, o asistentă socială luată ostatică în Sierra Leone încearcă să salveze un băiat soldat care a luat parte la atrocități în drama “Aquel no era yo”, un psihiatru (Martin Freeman) consultă un deținut care se crede Dumnezeu în comedia cu umor absurd “The Voorman Problem” iar o mamă se dă de ceasul morții să-și pregătească familia pentru o nuntă în amuzantul “Do I Have to Take Care of Everything?”. 

Trofeul pentru Cel mai bun scurtmetraj a plecat în Danemarca, pentru povestea emoționantă a unui băiețel care suferă de o boală incurabilă și care își construiește, cu ajutorul unui îngrijitor din spital, o imagine fantastică a lumii de dincolo. În filmul “Helium”, regizorul Anders Walter a combinat efectele speciale cu imaginile filmate, într-un scurtmetraj care i-a impresionat pe membrii Academiei Americane de Film.

CITEȘTE ȘI  Cristian Comeagă, premiul pentru regie, pentru filmul "Cel ales"

Cea de-a opta ediție a festivalului NexT va avea loc la Cinema Studio, Elvira Popescu, CinemaPro și Ceainăria Cărturești.Evenimentul este organizat de Societatea Culturală NexT cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Uniunii Cineaștilor din România.

Festivalul Iternaţional de film Nxt se desfăşoară la Bucureşti Cinema Studio, Elvira Popescu, CinemaPro, Club Control, J’ai Bistrot și Ceainăria Cărturești în perioada 3 – 7 aprilie 2014.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus