Semifinala celei mai mari competiții de balet se desfasoara la Sibiu

Semifinala celei mai mari competiții de balet se desfasoara la Sibiu

Un număr de 70 de dansatori din nouă țări se întrec începând de joi, timp de trei zile, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu, la cea de a șaptea ediție a semifinalei Competiției Mondiale de Balet, cea mai mare competiție de dans din lume, World Ballet Competition USA, au anunțat organizatorii citeti de Agerpres.

Ediția din acest an de la Sibiu reunește un număr de participanți aproape dublu față de ediția de anul trecut, fiind 70 de balerini din: Serbia, Bulgaria, Coreea de Sud, Cipru, Spania, Lituania, Japonia, SUA și România.

Câștigătorul etapei de la Sibiu a Competiției Mondiale de Balet va primi un premiu în valoare de 3.000 de dolari, fiind totodată calificat în finala din Orlando, Florida (SUA) a concursului. Cei 70 de dansatori înscriși anul acesta în concurs, cu vârste cuprinse între 8 și 26 de ani, vor concura în următoarele categorii de concurs: Individual, Pas de Deux și Ansamblu, prezentând juriului atât momente de balet clasic sau neoclasic, cât și momente coregrafice contemporane, jazz sau dans modern.

CITEȘTE ȘI  Festivalul Like CNDB#1 la Centrul National al Dansului

Toate spectacolele concurs vor începe în fiecare seară, de la ora 19.00. Costul unui bilet este de zece lei, elevii, studenții și pensionarii având 50% reducere.

Duminică, 23 martie, în cadrul unei Gale extraordinare de balet, va avea loc ceremonia de decernare a premiilor și anunțarea marelui câștigător al concursului. În cadrul Galei de balet de duminică vor dansa balerini ai unora dintre cele mai cunoscute teatre de balet din Europa și din SUA: Adiarys Almeida (Cuba) — Teatrul de Balet Boston, Joseph Michael Gatti (SUA) — Teatrul de Balet Boston, Katherina Markowskaja (Ucraina) — Baletul de Stat Bavaria, Dinu Tamazlakaru (Republica Moldova) — Baletul de Stat Berlin, Bianca Fota (România) — Opera Națională București, David Trzensimiech (Polonia) — Baletul Național Român.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus