Serile de chitară – „De la Bach la Beatles” la Palatul Suţu

Serile de chitară – „De la Bach la Beatles” la Palatul Suţu<

Serile de chitară "De laBach la Beatles"

Serile de chitară “De laBach la Beatles”

Închiderea ediției a IV-a a proiectului Serile de chitară – „De la Bach la Beatles” - Recital Cristian Grămesc și Helga-Leea Cristescu,are loc miercuri, 26 noiembrie, ora 19, la Palatul Suţu.

În cadrul proiect al Asociaţiei Culturale Kitharalogos, desfăşurat în cadrul stagiunii muzicale “Iosif Sava” a Fundaţiei ACCUMM. Chitaristul Cristian Grămesc, propune un periplu muzical „de la Bach la Beatles”, fiecare piesă din recital fiind o bornă a unei epoci muzicale. Publicul va putea audia lucrări din Barocul muzical (Bach), trecând prin epoca clasică (Sor) şi cea romantică (Albeniz), intrând apoi în secolul XX cu doi reprezentanţi ai neoromantismului (Asencio şi Castelnuovo-Tedesco) şi o incursiune în muzica folk şi pop-rock, cu două aranjamente după un cântec irlandez şi după celebra „Yesterday” a trupei Beatles. În deschiderea concertului, eleva Helga-Leea Cristescu va susţine un microrecital cu lucrări scrise de Baden Powell, Leo Brouwer şi Heitor Villa-Lobos.

CITEȘTE ȘI  Emisiune numismatică dedicată împlinirii a 150 de ani de la înfiinţarea Academiei Române

Cristian Grămesc este un tânăr chitarist român născut la Timişoara, in anul 1989. Începe studiile muzicale la numai 7 ani, iar chitara clasică la 11. Primul său profesor de chitară a fost Daniel Dragomirescu la Liceul de Artă ‘Ciprian Porumbescu‘ din Suceava. A avut marea onoare de a studia sub îndrumarea maestrului Marco Diaz-Tamayo la renumita universitate de arte ‘Mozarteum’ în Salzburg, Austria. Cu puţin timp în urmă şi-a absolvit studiile şi concomitent cu activitatea sa concertistică, este profesor la Landesmusikschule Ostermiething din regiunea Oberösterreich.

A concertat atât solo cât şi în diferite ansambluri camerale în România dar şi în străinătate în ţări ca Austria, Slovacia, Germania, Italia si Spania. A participat la diferite cursuri de măiestrie ale unor chitaristi de marcă precum Alexis Mouzourakis, Susana Prieto, Flavio Sala, Aniello Desiderio, Roman Viazovskiy si Carlo Marchione.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus