Simona Sora a fost numită consilier pentru literatură al ministrului Culturii

Simona Sora a fost numită consilier pentru literatură al ministrului Culturii

Simona Sora

Simona Sora

Scriitoarea Simona Sora a fost numită consilier pentru literatură al ministrului Culturii, a anunțat marți Vlad Alexandrescu, la Comisia de cultură a Camerei Deputaților.

“Am numit-o pe Simona Sora consilier pentru literatură”, a afirmat ministrul Culturii, în ședința comisiei.

Simona Sora a semnat cronici literare, studii, eseuri, traduceri în reviste culturale române și străine, prefețe și postfețe la diverse volume de literatură contemporană.

A predat literatura română la Facultatea de Litere a Universității din București.

Sora a tradus volumul “Crezul meu” de Carlos Fuentes (Editura Curtea Veche, 2005) și se numără printre autorii antologiilor “Tovarășe de drum. Experiența feminină în comunism” (Editura Polirom, 2008) și “Prima mea carte” (Editura ART, 2011). A publicat eseurile “Regăsirea intimității” (Editura Cartea Românească, 2008) și “Ultima Thule. Fortărețe dacice din Munții Orăștiei” (Artec, Spania, 2009).

CITEȘTE ȘI  Personalități din cultura județului Timiș premiate în cadrul celei de-a XV-a ediții a Premiilor „Pro Cultura” Timisiensis

Pentru volumul “Regăsirea intimității” a primit mai multe premii: Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor, Premiul pentru debut al revistei ‘Observator Cultural’, Premiul pentru exegeză în proza românească, oferit în cadrul “Colocviilor romanului românesc contemporan”, Alba Iulia, Premiul pentru debut al revistei ‘România literară’.

A fost finalistă a secțiunii de literatură în cadrul Marilor Premii Prometheus decernate de Fundația Anonimul. În 2012 i-a apărut prima ediție a romanului “Hotel Universal” (ediția a II-a, 2013), foarte bine primit de critică și de cititori și nominalizat la majoritatea premiilor literare românești. Romanul urmează să apară în Croația și în Franța.

Este doctor în filologie și membră a Uniunii Scriitorilor din România.

e-Cultura.info/ Autor: Oana Ghiță


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus