Singurul festival de teatru antic din Romania, "Miturile Cetatii" ediția a-II-a, are loc la Constanta

Singurul festival de teatru antic din Romania, “Miturile Cetatii” ediția a-II-a, are loc la Constanta

 Festivalul Internațional Miturile Cetatii ediția a-II-a

Festivalul Internațional Miturile Cetatii ediția a-II-a

Festivalul Internaţional de Teatru “Miturile Cetăţii” a ajuns la a doua ediţie, iar iubitorii de teatru din Constanţa vor avea ocazia să vizioneze o serie de spectacole ce vor fi jucate în diverse locaţii din oraş, pe parcursul a nouă zile ale festivalului.

De asemenea, în cadrul festivalului vor mai avea loc şi o serie de evenimente speciale şi spectacole pentru copii.

Ediţia a doua a festivalului este sub semnul bimilenarului morţii poetului Ovidiu, poet pe care teatrul nostru l-a celebrat şi în 1957, atunci când s-au împlinit 2000 de ani de la naşterea lui.

La festival vor participa 20 de trupe din România, Italia, Franţa, Bulgaria, Coreea de Sud, SUA, Serbia şi Republica Moldova.

Selecţionerul festivalului este Doru Mareş, unul dintre cei mai apreciaţi critici de teatru din România, cu peste 35 de ani de experienţă, care a fost premiat în anul 2015 de UNITER.

„Festivalul Internaţional de Teatru este o celebrare a tradiţiei teatrale pe aceste meleaguri, făcând un arc peste timp cu antichitatea. Este un fapt dovedit că în Dobrogea, la Pontul Euxin, se jucă teatru încă de acum două milenii. Dovada este pe frontispiciul festivalului: această masca teatrală şi altele similare erau folosite şi ca ornamente în casele oamenilor, fiind descoperite în anii ‘60, la Mangalia, în ruinele unui antic atelier de ceramică“, a declarat actriţa Dana Dumitrescu, directorul Teatrului de Stat Constanţa.

CITEȘTE ȘI  Actorul Sorin Medeleni a decedat

Festivalul se împarte în două secţiuni: „Teatru antic“ şi „Abordarea miturilor în texte contemporane“. Pe parcursul celor nouă zile de festival vor avea loc şi lansări de carte, conferinţe şi colocvii. Noutatea ediţiei din acest an este că festivalul se va desfăşura în spaţii tradiţionale precum Teatrul de Stat Constanţa, Teatrul pentru Copii şi Tineret „Căluţul de Mare“, dar şi în locaţii neconvenţionale precum Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie, Edificiul Român cu Mozaic, în Piaţa Ovidiu şi în parcarea din vecinătatea ANR.

Evenimentul cultural este organizat de Teatrul de Stat Constanta, sub egida Consiliului Judetean Constanta.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus