SoNoRo Conac: Concerte dedicate încurajării strângerii de fonduri pentru "Cuminţenia pământului"

SoNoRo Conac: Concerte dedicate încurajării strângerii de fonduri pentru “Cuminţenia pământului”

“Cuminţenia pământului”

Cea de-a IV-a ediţie a SoNoRo Conac se va încheia pe 18 septembrie, cu două concerte dedicate strângerii de fonduri pentru achiziţionarea sculpturii “Cuminţenia pământului” de Constantin Brancuşi, organizate la Muzeului Naţional de Artă al României şi cuprinzând lucrări de Mozart, Elgar şi alţii.

Concertele, organizate la iniţiativa directorului general al Muzeului Naţional de Artă al României, Călin Stegerean, vor avea loc în Sufrageria Regală, de la ora 11:30 şi de la ora 19:00, în seara aceleiaşi zile. Programul muzical va cuprinde lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart, Edward Elgar, Vittorio Monti şi Bohuslav Martinu, interpretate de Angelica Postu (pian), Alexander Sitkovetsky (vioară) şi Răzvan Popovici (violă).

Deşi pentru încheierea SoNoRo Conac a fost programat iniţial un singur concert în Bucureşti, interesul crescut din partea publicului a condus la epuizarea imediată a locurilor. Acestui fapt se datorează organizarea unui concert suplimentar, dar şi dorinţei de a expune unui public cât mai numeros cauza pe care SoNoRo Conac o susţine alături de Muzeul National de Artă al României, strangerea de fonduri pentru achiziţionarea sculpturii “Cuminţenia pământului” de Constantin Brâncuşi.

Pentru concertul de la ora 19:00 locurile s-au epuizat, dar se pot face în continuare rezervări pentru reprezentaţia de la ora 11:30.

“SoNoRo Conac a pornit acum patru ani ca o celebrare a locurilor în care muzica poate fi pusă în valoare nu doar de un spaţiu acustic ideal, dar şi de un concept arhitectural desăvârşit. Dorim ca această serie de concerte să fie un moment de împletire al artelor, drept urmare ne bucurăm să adăugăm încă o nouă valenţă acestei îngemănări şi să facem din ultimele concerte ale acestei ediţii a SoNoRo Conac un prilej de întâlnire al ideii achiziţionării sculpturii «Cuminţenia Pământului» de Constantin Brâncuşi cu cei care o pot face realizabilă”, a declarat Răzvan Popovici, iniţiatorul SoNoRo Conac şi directorul Festivalului SoNoRo.

CITEȘTE ȘI  'Cumintenia Pământului' va fi achiziţionată de statul român

“Am propus organizatorilor programului SoNoRo Conac să încheie seria de concerte din acest an în muzeul în care a fost expusă decenii la rând «Cuminţenia pământului» de Constatin Brâncuşi. Dorim să atragem astfel atenţia asupra importanţei achiziţionării acesteia prin subscripţie publică şi să oferim cadrul cel mai adecvat, «casa sa» până nu demult, celor care pot să devină contributori importanţi pentru această cauză de importanţă naţională” – Călin Stegerean, directorul general al Muzeului Naţional de Artă al României.

Toţi cei prezenţi la eveniment vor putea dona pentru campania de strângere de fonduri iniţiată anul acesta de Ministerul Culturii. Donaţiile se va putea face prin două POS-uri oferite de BRD, partener principal al SoNoRo Conac.

În cadrul celei de-a IV-a ediţii a SoNoRo Conac au fost susţinute în această vară nouă concerte, în spaţii arhitecturale monument din toată ţara. În luna septembrie vor avea loc încă patru concerte, după următorul program: Biserica Evanghelică de Confesiune Augustană din România, Cisnădioara, jud. Sibiu (14 septembrie 2016) – Cetatea Făgăraş, jud. Făgăraş (15 septembrie 2016), Muzeul Naţional de Artă al României, Bucureşti (18 septembrie 2016, ora 11:30), Muzeul Naţional de Artă al României, Bucureşti (18 septembrie 2016, ora 19:00).

Accesul la concertele SoNoRo Conac se face doar pe bază de invitaţie sau rezervare, în limita locurilor disponibile, la: mariaclara@sonoro.ro. Programul seriei de concerte şi mai multe detalii despre SoNoRo Conac sunt disponibile la adresa conac.sonoro.ro.

SoNoNo Conac este un proiect iniţiat de Asociaţia Sonoro, cu sprijinul partenerului principal – BRD – Groupe Société Générale şi al Ordinului Arhitecţilor din România.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2017