Spectacole de teatru în localitățiile de pe graniță, în cadrul programului "Green-Frilensăr pe contour".

Spectacole de teatru în localitățiile de pe graniță, în cadrul programului “Green-Frilensăr pe contour”.

Opera Naţională Română

Spectacole de teatru în localitățiile de pe graniță, în cadrul programului “Green-Frilensăr pe contour”.

Spectatori din zece localităţi de graniţă din România vor putea viziona trei spectacole de teatru în perioada 21 iulie – 15 august, în cadrul programului “Green-Frilensăr pe contour”.

Prin acest proiect, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, organizatorii – Green Hours şi platforma culturală Frilensăr – şi-au propus să facă accesibilă cultura în comunităţile mici şi mijlocii defavorizate din acest punct de vedere, promovând tradiţiile, obiceiurile, mobilitatea şi diversitatea,se precizează în comunicatul de presă al organizatorilor.

“Caravana noastră este despre cunoaştere. Spunem de multe ori că ştim cum sunt ceilalţi, că-i înţelegem şi că, de fapt, în toată frenezia asta celălalt e vinovat. În cazul nostru, în cazul teatrului, spunem că spectatorul este cel care ar trebui să vină către noi şi că din partea noastră ajunge creaţia. Ne permitem să ieşim din tiparul ăsta şi să luăm problema în propriile mâini. Mergem cu spectacolele noastre vesele şi amare în locuri în care teatrul pătrunde mai greu, locuri despre care nu ştim foarte multe, dar pentru care avem o nestăvilită curiozitate. Şi plecăm hai-hui să ne-o potolim”, a declarat Daniel Chirilă, manager proiect, citat în comunicat.

Spectacolele vor fi prezentate pe 21 iulie la Malu, judeţul Giurgiu, 26 iulie la Nădlac, judeţul Arad, 28 iulie la Toboliu, judeţul Bihor, 2 august la Halmeu, judeţul Satu Mare, 5 august la Săpânţa, judeţul Maramureş, 7 august la Rădăuţi, judeţul Suceava, 8 august la Horodiştea, judeţul Botoşani, 9 august la Drânceni, judeţul Vaslui, 12 august la Jurilovca, judeţul Tulcea, 14 august la Vama Veche, judeţul Constanţa. Intrarea este liberă.

CITEȘTE ȘI  Cascadorul Paul Fister a decedat la vârsta de 73 de ani

Potrivit sursei citate, “Green-Frilensăr pe contour” porneşte de la spectacolele trilogiei “Tristory” – Mălăieş în Călcăieş”, “Once Upon” şi “Mioritza”. Tristory sau trilogia emoţiilor tradiţional neînchipuite reprezintă o poveste (Mălăieş în Călcăieş), un basm (Once upon) şi o baladă (Mioritza.) transformate prin dramaturgia şi regia lui Daniel Chirilă în spectacole de teatru pornind de la tradiţii, obiceiuri, laitmotive sau mituri ale poporului român exploatate în context european, precizează sursa citată.

Cele trei spectacole se adresează tuturor categoriilor de vârstă, în special publicului tânăr. Sursele de inspiraţie sunt pentru “Mălăieş în Călcăieş” – povestea “Capra cu trei iezi”, pentru “Once upon” – “Fata babei şi fata moşneagului” iar pentru spectacolul “Mioritza” – balada “Mioriţa”.

Frilensăr este un grup de tineri artişti independenţi şi a avut peste 100 de reprezentaţii în Bucureşti şi în ţară, reuşind să participe la numeroase festivaluri.

e-Cultura.info / Autor: Petronius Craiu.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus