Spectacolele de reconstituire antică la Alba Iulia

Spectacolele de reconstituire antică la Alba Iulia VIDEO

Spectacolele de reconstituire antică la Alba Iulia

Spectacolele de reconstituire antică la Alba Iulia

Spectacolele de reconstituire antică susţinute la Alba Iulia de câţiva ani de către Garda Apulum şi care atrag la fiecare reprezentaţie mii de turişti vor debuta în acest an vineri, 13 aprilie, de la ora 18,00, în faţa Porţii a IV-a a Cetăţii Alba Carolina.

“Pentru început, în luna aprilie, spectacolele vor avea loc de la ora 18,00, în fiecare vineri, urmând ca celelalte reprezentaţii, care se vor întinde până în prima jumătate a lunii octombrie, să se desfăşoare de la ora 19,00″, se menţionează într-un comunicat de presă.Garda Apulum este o trupă de reconstituie istorică antică compusă din patru formaţii, Legiunea XIII Gemina, Lupii Apoulonului, Ludus Apulensis şi Magna Nemesis. Trupele au luat naştere în urma unor proiecte derulate de Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, fiind coordonate de istoricii albaiulieni Liviu Zgârciu şi Tudor Roşu.

CITEȘTE ȘI  Bojdeuca din Ţicău la100 de ani de atestare muzeală

Formaţiile sunt alcătuite din voluntari albaiulieni care încearcă să reconstituie aspecte militare şi civile ale istoriei daco-romane, având accentul pus pe promovarea patrimoniului local.

Spectacolele sunt susţinute de Primăria Municipiului Alba Iulia, cu sprijinul Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia şi Asociaţiei pentru Istorie Vie Alba Iulia.

Reenactorii din Alba Iulia au reuşit în ultimii ani să promoveze intens patrimoniul antic al oraşului şi în plan internaţional, prin participarea la numeroase festivaluri externe, în ţări ca Italia, Belgia, Elveţia, Bulgaria, Republica Moldova şi Rusia. La sfârşitul săptămânii trecute, Garda Apulum a fost prezentă în Ucraina, la Odessa.

e-Cultura.info / Autor: Marinela Brumar.


Share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus