Spectacolele Operei Naţionale Române din Timișoara au public din toată Europa

Spectacolele Operei Naţionale Române din Timișoara au public din toată Europa

Opera Naționaă Română din Timișoara (ONRT)

Opera Naționaă Română din Timișoara (ONRT)

Spectacolele Operei Naționale Române din Timișoara (ONRT) au devenit în ultimii ani atât de apreciate, încât calitatea lor a trecut dincolo de frontiere iar publicul din străinătate cumpără bilete pentru a participa la seratele lirice de pe scena timișoreană.

Numărul crescând al solicitărilor de bilete pentru spectacolele ONRT, dar și deschiderea pe care cea mai prestigioasă instituție de cultură lirică din Timișoara o are pentru anul 2021, când Timișoara va fi Capitala Culturală Europeană, a determinat conducerea Operei să lanseze sistemul de vânzare a biletelor online.

”Lansarea sistemului de vânzare online a biletelor de intrare pentru spectacolele Operei Naționale Române din Timișoara, din data de 2 decembrie, a devenit necesar pentru a putea veni în întâmpinarea doleanțelor publicului, atât ale celui local, din Timișoara și din țară, cât și ale celui de peste hotare. În ultima perioadă, numărul celor din străinatate care ne solicitau bilete a devenit foarte mare și astfel s-a decis implementarea unei soluții de vânzare online a biletelor de intrare”, a precizat Emilian Brînzei, referent relații publice al ONRT.

Spectacolele solicitate de străini sunt, între altele, operele verdiene și cele pucciniene, dar și operetele, serile de balet sau spectacolele pentru copii.

CITEȘTE ȘI  Premieră absolută pe scena Operei Naționale Române din Timișoara

”Am înregistrat solicitări din Marea Britanie, Israel, Spania, Germania, Austria, Ungaria, Italia, Serbia, Croația, iar din țară, de la Iași, Cluj-Napoca, Oradea, București, Arad, Caransebeș, Lugoj”, a adăugat Brînzei.

Spectacolele pentru care s-au cumpărat bilete de către publicul din străinătate au fost ”Aida” (G. Verdi), ”Boema” (G. Puccini), ”Nabucco” (G. Verdi), ”Traviata” (G. Verdi), ”Rigoletto” (G. Verdi), ”Turandot” (G. Pucccini), ”Adriana Lecouvreur” (F. Cilea), ”Norma” (V. Bellini), ”Paiațe/Cavalleria rusticana” (L. Cavallo/ P. Marcagni), spectacolele de operetă, musical și balet, precum ”Liliacul’ (J. Strauss fiul), ”Contesa Maritza” (E. Kalman), ”Silvia” (E. Kalmann), ”My Fair Lady” (F. Loewe), ”Văduva Veselă” (F. Lehar), ”Giselle” (A. Adam) și altele, dar și spectacolele de operă pentru copii — ”Motanul Încălțat” și ”Hansel și Gretel”.

De la începutul anului până în noiembrie, numărul de spectatori care au trecut pragul ONRT se apropie de 60.000. Spectacolele nu duc lipsă de public tânăr, în special liceeni și studenți.

e-Cultura.info / Autor: Otilia Halunga


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus