Spectacolul 'Amintiri din epoca de școală', câștigător al marelui premiu la Festivalul de Teatru Independent

Spectacolul ‘Amintiri din epoca de școală’, câștigător al marelui premiu la Festivalul de Teatru Independent – VIDEO

 Festivalul de Teatru Independent

Festivalul de Teatru Independent

Spectacolul “Amintiri din epoca de școală” de Mihaela Michailov, regia Radu Apostol, produs de Centrul de Teatru educațional Replika, a câștigat marele premiu al celei de-a treia ediții a Festivalului Național de Teatru Independent (FNTI).

La Gala de închidere,juriul format din actrița Ana Ciontea, criticul Monica Andronescu, regizorul Alexandru Mâzgăreanu și președintele de onoare, actorul Constantin Cojocaru, a mai acordat premiul “Un grup. O cauză. Un ideal” — spectacolului “Radikal” produs de Teatrul Luni de la GreenHours; premiul “Radiografia subiectivă a ultimilor 25 de ani” — spectacolului “Născuți în ’90″, produs Compania BIS Teatru Sibiu; premiul “Cel mai coerent demers artistic” — acordat teatrului UNTEATRU București; și premiul “Memoria” — spectacolului “Aplauze pentru Lena” de Valentin Nicolau, interpretat de Compania ARTEMOTION din Oradea.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, au mai fost acordate premiul Voluntarilor — Companiei de teatru Aualeu! din Timișoara (pentru că instigă la teatru); premiul pentru Debut — oferit de inițiatorul FNTI George Remeș—, pentru spectacolul “Closer” al Companiei ARTSCAPE din Baia Mare; premiul pentru curaj, experiment și creativitate — acordat de directorul artistic FNTI — pentru spectacolul “Hamlet pentru Hamlet”, producție a Teatrului FIX din Iași; premiul “Fani Tardini”, acordat de Teatrul “Fani Tardini” din Galați, pentru spectacolul “Acum ori niciodată” al Companiei OnStage din București; și premiul pentru cel mai bun film de promovare — acordat de organizatori Companiei Varoterem Projekt din Cluj.

CITEȘTE ȘI  Filmul "Câini" a fost nominalizat la trofeul European Discovery 2016 VIDEO

Festivalul Național de Teatru Independent a adus pe scenele Capitalei, între 2 și 8 noiembrie, 35 de spectacole produse de companii independente din întreaga țară.

FNTI este primul festival de teatru din România, ce reunește artiști și companii de teatru independent din întreaga țară, în spații culturale independente sau neconvenționale.

e-Cultura.info/Autor: Petronius Craiu

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus