Strategia de restaurare a Castelului Corvinilor a fost aprobată

Strategia de restaurare a Castelului Corvinilor a fost aprobată

Castelul Corvinilor

Castelul Corvinilor

Criteriile de executare a lucrărilor de restaurare a Castelului Corvinilor, în baza unui contract cu finanţare europeană în valoare de 5 milioane de euro, a fost validată de Agenţia Naţională a Achiziţiilor Publice (ANAP), contractul de lucrări de proiectare şi execuţie fiind lansat marţi în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Documentul a fost respins de ANAP de mai multe ori, deoarece administraţia locală din Hunedoara a solicitat, în plus faţă de criteriul calitate-preţ, ca firmele care se înscriu la licitaţie să aibă şi experienţă în domeniu, în final această cerinţă fiind acceptată.

“După nenumărate respingeri din partea ANAP a acestei strategii de contractare, din cauza sintagmei solicitate de noi ‘experienţa similară’ şi ‘criteriul de atribuire calitate-preţ’, putem declara la această oră că punctul nostru de vedere a fost acceptat de ANAP. Astfel, firmele care doresc să participe la licitaţia privind serviciile de proiectare şi execuţie trebuie să îndeplinească criteriul cel mai bun raport calitate-preţ şi experienţa similară în lucrări de restaurare şi consolidare de monumente istorice clasa A”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

CITEȘTE ȘI  Castelul Pocol, trecut în patrimoniul primăriei Baia Mare

Primarul municipiului Hunedoara a estimat că semnarea contractului privind serviciile de proiectare şi execuţie a lucrărilor ar putea avea loc în primăvara anului 2018.

Primăria municipiului Hunedoara a semnat cu Agenţia de Dezvoltare Regională Vest, în luna mai 2017, contractul de finanţare privind “Restaurarea şi Valorificarea Durabilă a Patrimoniului Cultural Castelul Corvinilor – Municipiul Hunedoara, judeţul Hunedoara”.

Proiectul are o durată de implementare de 28 de luni.

e-Cultura.info / Autor: Sorin Blada.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus