Târg de Paște la Muzeul de Etnografie Brașov

Târg de Paște la Muzeul de Etnografie Brașov

Târg de Paște la Muzeul de Etnografie Brașov

Târg de Paște la Muzeul de Etnografie Brașov

Între 31 martie și 14 aprilie 2015 Muzeul de Etnografie Brașov organizează Târgul de Paște, aflat în incinta muzeului. Program de vizitare de marți până duminică, între orele 09.00-17.00, se arată într-un comunicat al instituției muzeale.

Aici puteți găsi produse tradiționale: ouă încondeiate,”închistrite” cu măiestrie după metode și tehnici vechi, ouă pictate cu ceară colorată cu personaje desprinse din universul satului, de altădată, ouă îmbrăcate în dantelă tip  ”frivolite”, icoane pe sticlă și pe lemn, șervete cusute și brodate manual, coronițe, clopoței, din fibre vegetale, sfeșnice și lumânări parfumate, casete de lemn pictate manual, păpuși,  precum și costume populare românești și săsești.

Târgul vă oferă  atât  accesorii cu motive tradiționale, poșete handmade, poșete-plic cu inserție de material țesut, brâie tip ”iarmaroc” pictate manual cu vopsea textilă rezistentă la spalat, cordoane teșute, cât și podoabe lucrate manual:  brățări din sârmă  îmbracate în margele de nisip, cu șnur realizat cu croșeta din fir de bumbac;  obiecte de mici dimensiuni precum tablourile ceramice decorative cu familia de iepurașii ”Hop-Top Haihui”, zânele primăverii, buburuze și puișori, ghirlande decorative și săculeți cu lavandă – tip spiriduș, care pot oferi un décor  plăcut locuinței în această perioadă.

CITEȘTE ȘI  Expoziția Zestrea, premieră la Castelul Bran

La expoziția cu vânzare participă meșteri populari, consacrați precum Nicolae Diaconu, Nina Ghina și Violeta Roman, Doina Nistor și “artiști handmade” Sonia Căpitanu, Lucia Burcuș designeri precum Mădălina Klemen, Electra Ghiza, Marcela Coșnean care vă vor încânta în aceste zile de sărbătoare cu diverse obiecte ieșite din mâinile lor.

Toți participanții la acest târg: artiști, meșteșugari, designeri sunt din Brașov și județul Brașov pentru că ne dorim să încurajăm produsele și producătorii locali, autentici.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus