Târgul de Carte Librex, aduce primăvara cărților la Iași

Târgul de Carte Librex, aduce primăvara cărților la Iași

Târgul de Carte Librex

Târgul de Carte Librex

Cea de-a XXIV-a ediţie a Târgului de Carte Librex– Primăvara cărţilor la Iaşi va avea loc, în perioada 9 – 13 martie 2016. Şi anul acesta, în cele cinci zile de târg, profesioniştii cărţii: editori, autori, traducători, librari sau bibliotecari au oportunitatea de a-şi întâlni publicul cititor şi de a organiza diverse evenimente culturale, lansări de carte, seminarii, prezentări de colecţii, sesiuni de autografe etc,în Agora Târgului, denumită, în ton cu evenimentul, Ex Libris.

Printre evenimentele care se vor desfăşura anul acesta la Târgul de Carte Librex, se numără și campania de promovare a lecturii denumită ‘Autorul Zilri’, structurată în cinci ediţii corespunzătoare fiecărei zile de târg; autorul ales poate fi debutant sau nume consacrat și cu succes de piaţă, promovarea operei acestuia realizându-se masiv prin difuzarea unor fragmente publicului vizitator al târgului şi prin lectura la staţia radio a Târgului a unor extrase semnificative din opera acestuia.

e-Cultura.info este partener media al Târgului de Carte Librex Iași.

Clubul de lectură Ex Libris, în cadrul căruia vorbitorii pot lectura din creaţia proprie sau din cea a autorilor preferaţi şi/sau traduşi, fiecare intervenţie fiind urmată de o discuţie liberă şi conversaţii critice şi constructive; în acest context, se are în vedere şi editarea unui volum colectiv al participanţilor la ediţia LIBREX 2017, precum şi la întâlnirile lunare ale acestui club; acţiunea urmăreşte în principal să descopere, să încurajeze şi să lanseze talentele literare, să dezvolte comunicarea literară şi gândirea critică.

Pe parcursul Targul de Carte Librex va avea loc și ediţia a IV-a a Concursului pentru copii „Micul Prinţ”, cu cele două secțiuni ale sale: Artă teatrală și Interpretare poetică, care îşi propune să descopere, să promoveze şi să încurajeze înclinaţiile artistice ale copiilor şi tinerilor.

Premiile Librex 2016 vor fi stabilite de Comisia de Jurizare şi Premiere, constituită din personalităţi culturale ieşene şi reprezentanţi ai difuzorilor de carte din România, se vor acorda editurilor şi companiilor de difuzare a cărţii străine participante la acest eveniment cultural în semn de recunoaştere a celor mai valoroase programe şi direcţii editoriale, precum şi a celor mai bine vândute cărţi de cultură din anul precedent, având drept scop susţinerea şi promovarea acţiunii de editare şi difuzare a cărţii din România.

CITEȘTE ȘI  Târgul Gaudeamus, de miercuri până duminică, la Romexpo - peste 600 de evenimente editoriale, propuse de 400 de expozanți

Premiile Târgului de Carte Librex se acordă după o atentă analiză a programelor şi direcţiilor editoriale ale participanţilor, potrivit voturilor exprimate de membrii Comisiei de Jurizare şi Premiere, care evaluează şi departajează editurile/companiile nominalizate.

Din juriu fac parte Ioan Holban scriitor Director al Teatrului pentru Copii şi Tineret „Luceafărul“ Iaşi, Petru Radu doctor în economie, Preşedinte al Organizaţiei Patronale „AGORA“ a Societăţilor pentru Difuzarea Tipăriturilor şi a altor Bunuri Culturale din România, Dan Lungu scriitor, director al Muzeului Literaturii Române Iaşi, Cassian Maria Spiridon scriitor, Preşedinte al Filialei Iaşi a Uniunii Scriitorilor din România, Florin Cîntic istoric, director al Arhivelor Naţionale Iaşi
Valeriu Stancu scriitor, redactor-şef al Revistei „Cronica“ și Valentin Ciucă scriitor, critic de artă

.

.

Târgul de Carte Librex este organizat de către Sedcom Libris S.A. Iași este o companie cu o tradiție de peste 50 de ani în domeniu, bine cunoscută și pozitiv apreciată de public și de partenerii de afaceri pentru seriozitate, dinamism, experiență în vânzări și profesionalism, formată dintr-o rețea de peste 20 de librării cu o bogată ofertă de cărți de la peste 1.500 de edituri și produse de papetărie și birotică de la peste 300 de furnizori care comercializează peste 400 de branduri cunoscute în întreaga lume.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus