Teatrul 'Andrei Muresanu" deschide stagiunea cu spectacolul "Organisme modificate genetic"

Teatrul ‘Andrei Muresanu” deschide stagiunea cu spectacolul “Organisme modificate genetic”

Spectacolul

Spectacolul “Organisme modificate genetic”

Trupa Teatrului ”Andrei Mureșanu” vă așteaptă la avanpremiera, iar în data de 2 septembrie, la premiera spectacolului OMG! – Organisme modificate genetic, în regia Ioanei Păun de la ora 19.

Teritoriile pe care oamenii continuă să de lupte de mii de ani încoace sunt uneori mici fâșii de pământ cultivate cu aceleași semințe. O femeie musulmană este fotografiată moartă lângă Dunăre și ajunge pe coperta unei reviste germane.

Presiunea unei imagini idilice a satului românesc face autoritățile să reacționeze emoțional în administrarea adevărului. Rațiunea se prăbușește sub instincte sumare atunci când informațiile se scurg de la medici legiști: femeia în burka fusese de fapt lăsată să moară. Ortodocși, musulmani, polițiști, procurori, jurnaliști, artiști, săteni își revendică toți bucata de pământ de 20 de metri pătrați unde a fost găsită femeia, pentru ca la final sala de spectacol să se transforme într-o arenă politică în care suntem confruntați cu realitatea.

CITEȘTE ȘI  Radu Afrim a încheiat mandatul de director artistic al Galei Tânărului Actor HOP

Pentru OMG, echipa formată din regizoare, actori, compozitor și artist video, au pus laolaltă referințele lor culturale și imaginile care ne normează afectele identitare. Munca la spectacol a pus accent pe exorcizarea fizică a multiplelor atitudini care duc la războaie culturale. acest proiect face parte din eforturile artistei Ioana Păun de a analiza triumful și declinul celor care au autoritatea de a ne spune adevărul. El continuă colaborările cu artistul Cătălin Rulea la ”Totul e regizat” (Muzeul de Artă Contemporană) și ”Inamicul Poporului” (Teatrul Mic) și spectacolul ”Calul Alb” pe care îl puteți vedea toamna asta la Iași, Cluj, Sfântu Gheorghe, București și Craiova.

Biletele au fost puse în vânzare la biroul de organizări evenimente, la casieria teatrului și online, prin platforma www.biletmaster.ro. Prețul unui bilet este de 15 lei.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus