Titus Munteanu a decedat

Titus Munteanu a decedat

Cunoscutul realizator de televiziune Titus Munteanu a murit miercuri, la Spitalul Marius Nasta, a declarat purtătorul de cuvânt al unității sanitare Irina Strâmbu.

Potrivit acesteia, Titus Munteanu suferea de mai mulți ani de o “boală complexă” care afectase mai multe organe. Irina Strâmbu a precizat că realizatorul tv era internat în spital de aproximativ două săptămâni.

Unul dintre cei mai cunoscuți realizatori TV, Titus Munteanu s-a născut la Timișoara, la 3 octombrie 1941.
A urmat Liceul de Muzică, unde a studiat flautul. A absolvit, apoi, Conservatorul din București, angajându-se ca redactor-colaborator la Televiziunea Română. În paralel, a predat muzică la Liceul ‘George Enescu’ și la Conservator.
A obținut postul de redactor după șase ani de colaborare cu Televiziunea Română. A semnat numeroase emisiuni de divertisment și muzicale de mare succes — ‘Realități ilustrate’ (emisiune produsă de Tudor Vornicu), ‘Un trio formidabil’ (Premiul I la Festivalul ‘Charles Chaplin’, Gabrovo, 1984), ‘Duelul vedetelor’ (Premiul APTR, 1992), ‘Astă seară ne distrăm în familie’ (Premiul APTR, 1993).
A creat, în 1995, celebra emisiune ‘Școala vedetelor’, premiată în repetate rânduri: Premiul Criticii Muzicale ‘Mihail Jora’, Trofeul Trandafirul de Argint (Montreux, 1996). Din 2004 a reluat această producție de mare succes cu o altă generație a ‘Școlii vedetelor’. În 2004, CNA i-a acordat Premiul de Excelență. În 1998 a părăsit TVR pentru Antena 1, unde a realizat emisiunea ‘Echipa fantastică’. A revenit la TVR 1, anul următor, ca director.
A realizat emisiunea de succes ‘O dată-n viață’, a cărei prezentatoare este Iuliana Tudor.

CITEȘTE ȘI  Sediu nou pentru Şcoala Populară de Arte din Cluj

SURSA:  AGERPRES

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus