Trei finalişti concurează în finala Concursului Enescu

Trei tineri pianiști concurează în finala Secțiunii Pian a Concursului Enescu

 Pianiștii Vassilis Varvaresos (Grecia), Josu De Solaun (Spania) și Ilya Rashkovskiy (Rusia) vor interpreta celebrul Concert de Ceaikovski și Concertul Nr.3 de Rahmaninov în finala Secțiunii de Pian a Concursului Enescu, sâmbătă, pe scena Ateneului Român.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor tinerii pianiști vor evolua, începând cu ora 19,00, în Sala Mare a Ateneului Român, alături de Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta renumitului pianist și dirijor Justus Franz, un apropiat al legendarului Leonard Bernstein.

Accesul publicul în sala de concert este permis chiar și fără rezervare, în limita locurilor disponibile. Pentru cei care ajung după începerea concertului, accesul se va putea face la prima pauză. 100 de locuri în aer liber sunt disponibile, de asemenea, pentru public în fața Ateneului Român, unde Finala de Vioară a Concursului Enescu va fi transmisă live.

La ora 21,30, va avea loc ceremonia de decernare a premiilor Concursului Enescu, ediția 2014.

Cei trei concurenți calificați pentru finală sunt cu toții tineri de primă mână, al căror drum muzical internațional se poate desăvârși odată cu câștigarea Concursului Enescu, subliniază organizatorii.

Pe lângă premiile în valoare de peste 100.000 de euro, Concursul Enescu le oferă laureaților Secțiunii de Pian posibilitatea de a fi invitați în cadrul unuia dintre cele mai importante evenimente internaționale, Festivalul de la Ravello, ediția 2015. De asemenea, odată cu câștigarea concursului, violoniștii au oportunitatea de a studia în cadrul unui masterclass la Academia de Muzică din Viena și la Kronberg Academy.

CITEȘTE ȘI  Piese calificate în competiția Selecţiei Naţionale Eurovision 2015

Finala de Pian a Concursului Enescu este sprijinită de Fundația Caspar Ludwig Oplander, din Germania, în calitate de partener cultural principal al evenimentului, în cadrul unei colaborări pe doi ani, menită să sprijine oportunitățile pentru promovarea tinerelor talente din muzica clasică.

“În opinia noastră, arta și cultura duc la o mai bună înțelegere în plan internațional. Muzica inspiră și în același timp are forța de a crea legături între țări și culturi. Această competiție oferă unor tineri muzicieni excepționali oportunitatea de a cânta în fața unui public internațional conectat prin pasiunea pentru muzica clasică. Având convingerea că acest eveniment deschide drumuri pentru tineri talentați, am decis să susținem Concursul și Festivalul Internațional George Enescu”,  a declarat președintele fundației, prof. dr. Hans-Jorg Bullinger citat de Agerpres, care va fi prezent la București la Finala de Pian, alături de membrii boardului executiv al fundației.

e-Cultura.info/autor: Petronius Craiu

Distribuie acest articol

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus