Tudor Giurgiu lansează campania "Salvaţi marele ecran"

Tudor Giurgiu lansează campania “Salvaţi marele ecran”

Tudor Giurgiu, preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea Filmului Românesc care organizează anual gala Gopo, a lansat, la ediţia din acest an a Festivalului, campania “Salvaţi marele ecran”.

”78 la sută dintre orașele României nu au nicio sală de cinematograf, a spus Giurgiu.În afară de cinematografele din mall-uri, în foarte puține localități din România mai există cinematografe.

Potrivit lui Tudor Giurgiu, în 1990 în țara noastră erau 450 de săli de cinema. Astăzi, în afară de marile centre comerciale, mai sunt doar 30.

Mai mult, România este singura țară europeană care are un cinematograf la 315.000 de locuitori. În Cehia, de exemplu, o sală de cinema revine la aproximativ 15.000 de locuitori.

”Ținta campaniei lansate săptămâna aceasta este ca în doi ani de zile să avem o rețea de cel puțin 5 sau 6 săli de cinematograf modernizate. Vor fi implicate și autoritățile locale în proiect iar veștile sunt încurajatoare”, a mai spus Tudor Giurgiu.

CITEȘTE ȘI  Guvernul sesizează Parchetul pentru lipsa cărţilor la Biblioteca Pedagogică

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus