Turnirul Scriitorilor reunește 40 de scriitori, traducători și editori de carte

Turnirul Scriitorilor reunește 40 de scriitori, traducători și editori de carte – VIDEO

Turnirul Scriitorilor de la Sighișoara

Turnirul Scriitorilor de la Sighișoara

Aproape 40 de scriitori, traducători, editori și jurnaliști culturali din țară și din străinătate participă la ediția a III-a a Turnirului Scriitorilor, care se va încheia sâmbătă seara la Sighișoara. Platforma media e-Cultura.info este partener media al evenimentului.

Potrivit inițiatoarei și coordonatoarei festivalului, scriitoarea Mariana Gorczyca, ediția din acest an a reunit o serie de scriitori, traducători, editori și jurnaliști culturali, care au dezbătut teme precum “Traducătorii și editorii, mediatori între culturi”, “Managementul cultural — Cu ce? Cu cine? Pentru cine?” sau “Jurnalismul cultural, cât acoperă, cât descoperă”.

Evenimentul de la Sighișoara, derulat pe parcursul a trei zile, se bucură de sprijinul Institutului Cultural Român, iar prin intermediul Centrului Național al Cărții, ICR a susținut participarea scriitorilor și traducătorilor Joanna Kornas Warwas din Polonia și Jerome Carassou din Franța.

CITEȘTE ȘI  Festivalul de teatru în limba germană pentru tineret

Interviu Mariana Gorczyca


Tot sâmbătă, vor fi prezentate două volume ale lui Gheorghe Crăciun care fac parte din integrala Gheorghe Crăciun, ediție îngrijită de Carmen Mușat, după care este programat un seminar cu subiectul “Managementul cultural” și o întâlnire a scriitorilor organizației cu scriitorul Antonio Della Rocca.

Organizatorii susțin că Turnirul Scriitorilor și-a propus și a reușit aducerea împreună a unor mari scriitori pentru dezbateri despre memorie, istorie, multiculturalitate, importanța traducătorilor ca mediatori între culturi, scriere creatoare și jurnalism.

În cadrul Turnirului Scriitorilor la Sighișoara a fost organizat un concert de muzică clasică, susținut de Viniciu și Mioara Moroianu, precum și o expoziție de artă plastică.

e-Cultura.info/ Autor: Dorina Matiș


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus