Vaticanul a oferit 100 mii de euro pentru întreţinerea sitului Auschwitz-Birkenau

Vaticanul a oferit 100.000 de euro pentru întreţinerea sitului Auschwitz-Birkenau

Lagăulr de exterminare nazist Auschwitz-Birkenau

Lagăulr de exterminare nazist Auschwitz-Birkenau

Vaticanul a oferit 100.000 de euro unui fond internaţional destinat salvării sitului fostului lagăr de exterminare nazist Auschwitz-Birkenau (sudul Poloniei), a anunţat luni conducerea muzeului, citată de AFP.

“Suma nu este mare, dar posibilităţile noastre sunt limitate. Totuşi, este expresia întregului nostru sprijin pentru proiectul Fundaţiei Auschwitz-Birkenau”, care gestionează fondurile, a afirmat cardinalul Pietro Parolin, secretar de stat al Sfântului Scaun, citat într-un comunicat la muzeului.

Vaticanul este al 31-lea stat care oferă sprijin acestui fond, al cărui obiectiv este colectarea a cel puţin 120 de milioane de euro, o sumă ce ar permite alocarea anuală între şase şi şapte milioane de euro pentru întreţinerea fostului lagăr, care se întinde pe o suprafaţă de 200 de hectare şi cuprinde 155 de construcţii în stare bună şi 300 în ruine.

CITEȘTE ȘI  Regizorul italian de teatru Luca Ronconi a murit

Până în prezent, 67 de milioane de euro din 102 promise au intrat în conturile fundaţiei. Şaizeci de milioane de euro au fost oferite de Guvernul german.

Anul trecut, valoarea lucrărilor realizate datorită fondurilor s-a ridicat la 3,5 milioane de zloţi (837.000 de euro), urmând să atingă 1,3 milioane de euro în acest an şi 1,7 milioane de euro în anul viitor, a anunţat muzeul.

Aproximativ 1,1 milioane de persoane, dintre care aproape un milion de origine evreiască din diferite ţări europene, au murit între 1940 şi 1945 în lagărul Auschwitz-Birkenau, înfiinţat de Germania nazistă în sudul Poloniei ocupate.

Lagărul, transformat în muzeu şi devenit simbol al Holocaustului, este vizitat de peste un milion de persoane în fiecare an.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte facebook.com/cultura.info

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2017