Viața actorului Ion Dichiseanu, în două volume

Viața actorului Ion Dichiseanu, în două volume

Actorul Ion Dichiseanu

Actorul Ion Dichiseanu

Actorul Ion Dichiseanu și-a lansat marți seara, la Deva, volumele ‘Am fost rivalul regelui. Povestea mea de iubire cu Sara Montiel’ și ‘Adevărul, mai frumos decât legenda’, manifestarea fiind organizată de Biblioteca Județeană ‘Ovid Densusianu’ Hunedoara-Deva.

Cele două cărți se prezintă sub forma confesiunilor unui actor care știe că ‘vine o vreme când amintirile te ajung din urmă’, după cum mărturisește chiar Ion Dichiseanu.

“Citind aceste cărți din scoarță în scoarță — o lectură plăcută care ne relevă și un talentat scriitor, avem impresia că Ion Dichiseanu coboară de pe scenă, se așează lângă noi și ne povestește, își amintește de oameni, de roluri, de mari actori, de filmări, de locuri din lume pe care le-a vizitat, de iubiri pe care le-a trăit. De aceea, lectura acestor două cărți este o plăcere, fiecare pagină ne aduce mai aproape nu doar un mare actor, ci și de un om pentru care a trăi frumos, a trăi în adevăr este un comandament etic de la care n-a abdicat nicio clipă”, a declarat managerul bibliotecii județene, Sebastian Bara informeaza Agerpres.

CITEȘTE ȘI  Scriitorul Romulus Rusan, soţul Anei Blandiana a decedat

Potrivit acestuia, primul volum cuprinde pagini în care se regăsesc amintirile actorului legate de povestea de iubire trăită cu legendara cântăreață și actriță spaniolă Sara Montiel.

A doua carte este un mănunchi de amintiri legate de viața actorului, de creațiile sale de pe scenă și de pe platourile de filmare, despre colegii lui, despre călătorii și întâlniri cu mari actori străini. “Peste aceste amintiri nu va cădea niciodată cortina”, aprecia Ion Dichiseanu.

În semn de prețuire față de activitatea sa, Biblioteca Județeană ‘Ovid Densusianu’ Hunedoara-Deva i-a oferit lui Ion Dichiseanu o diplomă de excelență, “pentru excepționala contribuție la afirmarea artei dramatice românești”.

La finalul întâlnirii, Ion Dichiseanu a oferit autografe publicului numeros prezent la eveniment.

e-Cultura.info / Autor: Sorin Blada


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus