Violonista Sarah Chang concertează la București și Cluj-Napoca

Violonista Sarah Chang concertează la București și Cluj-Napoca

Violonista Sarah Chang

Violonista Sarah Chang

Violonista de origine coreeană Sarah Chang, invitată de trei ori la Festivalul Enescu, va concerta pe 15 aprilie la Opera Națională Română din Cluj-Napoca și pe 16 aprilie la Sala Palatului din București.

Sarah Chang cântă pe o vioară Guarneri del Gesu, instrument care a aparținut mentorului său, Isaac Stern, și pe care l-a achiziționat după ce a probat zece viori Stradivarius și 8 del Gesu. George Enescu și Niccolo Paganini au cântat tot pe o vioară Guarneri del Gesu.

Artista va fi acompaniată de Orchestra Simfonică București, sub bagheta dirijorului Jose Luis Gomez.

“Muzica este cea mai sinceră și universală formă de comunicare și are puterea de a-ți atinge sufletul și de a te purta într-o călătorie emoțională. Fie că îți place Bach, Bon Jovi, Beyonce sau Lady Gaga, muzica este coloana sonoră a vieții, iar eu sunt onorată și recunoscătoare că pot face ceea ce iubesc”, a declarat Sarah Chang, potrivit comunicatului.


Sarah Chang – Prokofiev Violin Sonata No. 2 (4th mvt) & Paganini Cantabile SURSA (C) : Youtube


Sarah Chang va cânta pentru prima dată în România Concertul pentru vioară nr.1 al compozitorului Max Bruch. Programul concertului mai cuprinde Felix Mendelssohn — Uvertura “Hebridele” (“Grota lui Fingal”) și Ludwig van Beethoven — Simfonia Nr.7, Op. 92.

CITEȘTE ȘI  Concert regal caritabil al Fundaţiei Principesa Margareta a României, la Ateneul Român

Cu o carieră uimitoare de aproape 3 decenii, Sarah Chang este unul dintre cei mai mari și aclamați violoniști ai lumii. Violonista de origine coreeană, acum în vârstă de 35 de ani, a intrat în lumea muzicii ca un copil genial, debutând la 8 ani, fără repetiții, cu Filarmonica din New York, sub bagheta maestrului Zubin Mehta. La scurt timp, Sarah Chang devine cel mai tânăr muzician care primește Avery Fisher Career Grant, iar în 1993 Premiul Gramophone “Cel mai tânăr artist al anului”.

Evenimentul face parte din programul național-cultural “Artă contra Drog” 2016, un proiect inițiat de Asociația Culturală de Teatru, Muzică și Film “Dracula” și CIADO România. Prin acest program, organizatorii informează publicul asupra riscului consumului de droguri și oferă o alternativă sănătoasă de petrecere a timpului liber, invitând spectatorii să consume artă.

Biletele la concertele Sarah Chang din București și Cluj-Napoca se găsesc la casele de bilete ale sălilor de spectacol și online.

e-Cultura.info/ Autor: Petronius Craiu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus