Vizita papei Ioan Paul al II-lea în România - omagiată la Roma

Vizita papei Ioan Paul al II-lea în România – omagiată la Roma

Ambasada României la Sfântul Scaun din Roma și Ordinul Suveran Militar de Malta au organizat joi, la Biserica Sfinții Bonifacio și Alessio în Aventin din Roma, o ceremonie dedicată celor 15 ani de la vizita istorică a papei Ioan Paul al II-lea în România, potrivit site-ului www.emigrantul.eu.

Evenimentul a avut loc cu sprijinul Insitutului Cultural Român și al Bisericii Sfinții Bonifacio și Alesio, a Bisericii Ortodoxe Române din Italia și a Televiziunii Române. La aniversare au fost prezenți ambasadori acreditați la Roma, consuli, preoți români și italieni, reprezentanți ai instituțiilor statului italian, precum și studenți sau prieteni și cunoscuți ai fostului suveran pontif.

Amfitrionul evenimentului, ambasadorul României la Sfântul Scaun, Bogdan Tătaru-Cazaban, a avut alături doi iluștri reprezentanți ai Bisericii Catolice și Bisericii Ortodoxe: cardinalul Angelo Sodano, fost secretar de stat pe timpul vizitei papei Ioan Paul al II-lea în România și actual decan al Colegiului Cardinalilor, și monseniorul Iosif, Mitropolitul Bisericii Ortodoxe Române pentru Europa Occidentală și de Est.

CITEȘTE ȘI  Spectacole în Capitalele culturale europene din 2016

“Felicit ambasadorul României pentru că și-a adus aminte de acest moment important al istoriei României”, a spus cardinalul Sodano, amintind și de cei 1.405 preoți victime ale comunismului și de celelalte mii de oameni care au avut de suferit în închisorile vechiului regim.

Un film de 15 minute, pregătit de Televiziunea Română, a rememorat numerosului public prezent istorica vizită în România a fostului suveran pontif. Cei prezenți au asistat apoi la un concert extraordinar susținut de cvartetul ‘Con Tempo’ din București, omagiu adus Papei Ioan Paul al II-lea cu piese din Puccini, Paul Constantinescu și Antonin Dvorak.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus