Trebuie să existe o dedicare serioasă pentru muzica contemporană în Festivalul Enescu

Vladimir Jurowski: Trebuie să existe o dedicare serioasă pentru muzica contemporană în Festivalul Enescu

dirijorul Vladimir Jurowski

dirijorul Vladimir Jurowski

Directorul artistic al ediției din 2017 a Festivalului Internațional George Enescu, dirijorul Vladimir Jurowski, pledează pentru prezența muzicii contemporane românești în festival, punctând că obiectivul oricărei țări este să-și promoveze cultura națională.

Singura mea remarcă care privește programul festivalului Enescu, care este de-a dreptul superb și într-adevăr reprezentativ, este lipsa muzicii contemporane. După părerea mea obiectivul oricărei țări este să-și promoveze cultura națională prin investiția în arta existentă, nu numai conservarea artei, pentru că pericolul este ca într-o zi va deveni mărturie în muzeu”, a declarat luni Vladimir Jurowski, într-o conferință de presă susținută la Ateneul Român.

El a pledat pentru promovarea tinerilor muzicieni.

Dirijorul principal al orchestrei britanice London Philharmonic Orchestra a susținut că publicul nu este educat să asculte muzică contemporană, context în care el a apreciat că trebuie să existe o dedicare serioasă pentru introducerea muzicii contemporane în Festival.

“Un alt lucru pe care îl consider extrem de important este că în acest festival internațional talentul artiștilor români crește. Deci nu numai că sunt prezentați cei mai buni dintre cei mai buni, dar este și promovată muzica românească în lume prin prezența acestora alături de muzicieni internaționali”, a spus Jurowski.

CITEȘTE ȘI  Klaus Iohannis: Academia Română - un reper de competență - VIDEO

Potrivit acestora, un număr de 35 de lucrări ale lui George Enescu vor fi interpretate pe scenele românești de orchestre renumite precum Orchestra Dell’ Accademia Nazionale di Santa Cecilia și La Scala din Milano, iar celebrul pianist de origine chineză Lang Lang va veni și el pentru prima dată în România în cadrul Festivalului Enescu.

La ediția din 2017 a Festivalului, Simfonia a III-a de George Enescu va fi interpretată de prestigiosul colectiv al orchestrei și Corului Academiei Naționale “Santa Cecilia”, sub bagheta dirijorului Antonio Pappano.

Ediția 2017 marchează o altă premieră care stă sub semnul dezvoltării internaționale: aceeași lucrare enesciană care va fi prezentă în cadrul ediției 2017 a Festivalului Enescu de Orchestra Națională a Franței, Simfonia Concertantă pentru Violoncel și orchestra de George Enescu, va face parte și din programul concertului de deschidere a stagiunii 2017 al Orchestrei Naționale a Franței, la Paris.

e-Cultura.info/Autor: Florentina Ștefănescu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus