Volum dedicat Operei Comice pentru Copii, lansat la București

Volum dedicat Operei Comice pentru Copii, lansat la București

Criticul muzical Smaranda Oțeanu-Bunea

Criticul muzical Smaranda Oțeanu-Bunea

Volumul “Opera Comică pentru Copii, un chihlimbar în soare”, semnat de criticul muzical Smaranda Oțeanu-Bunea, directorul fondator al OCC, o carte-document despre cei 16 ani de la fondarea instituției, a fost lansat la București, informează un comunicat al instituției.

Este o carte care se citește cu interes, pentru că este scrisă alert și împletește documentarea cu eseuri, reportaje, dialoguri savuroase cu cei mai mici melomani, se arată în comunicat.

“Am scos această carte-document pentru că am făcut un bilanț al celor 16 ani de la fondarea Operei Comice pentru Copii. 16 ani de la fondarea Operei Comice și 12 ani de la instituționalizare, de când a devenit instituție de stat sub egida Primăriei Capitalei. Este o companie unică în viața muzicală românească și internațională și aici, în cartea aceasta document, se cuprind toate stagiunile Operei Comice pentru Copii de până acum, cu toate premierele de operă, operetă, musical, fragmentele de presă de-a lungul anilor, 35 de premii internaționale, 35 de premii naționale, 60 de titluri din repertoriul permanent. Este o companie de succes, care este cunoscută în întreaga lume. Am avut 34 de turnee internaționale. Este o companie foarte iubită de copii”, a declarat Smaranda Oțeanu-Bunea pentru AGERPRES.

CITEȘTE ȘI  Mircea Cărtărescu la FILIT Iaşi

În anul 2014, Smaranda Oțeanu-Bunea, compozitor, critic muzical, director fondator al Operei Comice pentru Copii și președinte al Forumului Muzical Român, a fost decorată de Președinția României cu Ordinul “Meritul Cultural” în grad de Comandor pentru “Promovarea culturii”.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus