Volumul "Eticheta Regală”, lansat la Ateneul Român

Volumul “Eticheta Regală”, lansat la Ateneul Român

Volumul
Foaierul Ateneului Român, va fi lansat volumul „Eticheta regală” semnat de Sandra Gătejeanu-Gheorghe, marţi de la ora 17.Volumul face parte dintre cele mai noi titluri ale colecției „Cărți regale” apărute la Curtea Veche Publishing.
“Volumul de faţă nu este un manual de stil. El este un fel discret de a ne pune oglinda în faţă. Niciunul dintre noi nu se naşte cu eticheta în sânge. Nu este o rușine ori o crimă faptul că greşim în comportamentul faţă de noi înşine, faţă de ai noştri sau faţă de societate. Ruşine este să nu deschizi paginile unei astfel de cărţi şi să te încăpăţânezi să crezi, în ciuda evidenţei, că ai dreptate, refuzând să devii mai bun”, scrie Alteța Sa Regală Principele Radu în prefața volumului.
„Eticheta regală” cuprinde capitole precum “Însemnele regale”, “Reguli de etichetă în prezența membrilor Familiei Regale”, “Ținutele adecvate pentru vizitele la Familia Regală”, “Recepțiile tematice”, “Ceremoniile de decorare”, “Dineuri și dejunuri oficiale” sau sărbătorile de Paşti şi de Crăciun ale Familiei Regale.
“Este esenţial să înţelegem că eticheta nu e un concept perimat sau demodat şi că protocolul, ceremonialul, precăderea nu pot fi ignorate sub pretextul că în secolul XXI nu au ce căuta reglementări „restrictive“, cum sunt cele cerute de protocol. Eticheta este flexibilă şi evoluează constant în raport cu transformările sociale şi politice. Ceea ce contează este să înţelegem că respectarea regulilor protocolare reprezintă oricând o condiţie pentru reuşita evenimentelor private sau a celor oficiale” mărturisește autoarea volumului.
Sandra Gătejeanu-Gheorghe este directorul de Protocol al Casei Majestății Sale Regelui, ofițer al Cancelariei Ordinelor Regale, responsabil al departamentului Patronajelor și Numelor Regale, precum și directorul Fundației Colecția Familiei Regale a României. Este (co)autoarea volumelor „Monarhiile secolului XXI” și „Margareta. Portretul Principesei Moștenitoare”, publicate de Curtea Veche Publishing în anii 2012 și 2013.
e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

CITEȘTE ȘI  A apărut volumul "Sabin Păutza– Maestrul' , semnată de Muzicologul Daniela Caraman Fotea

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus