Vulpescu: Salariul personalului cu funcții de execuție din instituțiile de spectacole sau concerte, mărit cu 50%

Vulpescu: Salariul personalului cu funcții de execuție din instituțiile de spectacole sau concerte, mărit cu 50%

Ionuţ Vulpescu Ministrul Culturii si Identităţii Naţionale

Ionuţ Vulpescu Ministrul Culturii si Identităţii Naţionale

Executivul a decis, în ședința de vineri, majorarea cu 50%, începând de la 1 februarie, a salariilor personalului care ocupă funcții de specialitate artistică, dar și tehnică în cadrul instituțiilor publice de spectacole sau concerte, aflate atât în subordinea administrației centrale, cât și locale, anunță ministrul Culturii și Identității Naționale, Ionuț Vulpescu.

“De la actori, balerini, muzicieni din filarmonici, dirijori, artiști de circ și până la machiori, peruchieri, iluminiști, garderobieri, operatori — și mulți alții, practic toate funcțiile de execuție din instituțiile de spectacole sau concerte — toți cei care ocupă astfel de funcții vor beneficia de această majorare salarială”, a declarat Ionuţ Vulpescu.

În opinia ministrului Culturii, această decizie reprezintă “o mare victorie” prin faptul că s-a “reușit ca această măsură să fie extinsă către toate categoriile de artiști, inclusiv personalul tehnic”.

“Era nedrept și discriminatoriu ca anumite categorii de salariați din domeniu să fie excluse de la această mărire. Este o primă dovadă a faptului că, în mandatul acestui guvern, cultura se află în centrul actului de guvernare”, conchide Ionuț Vulpescu.

CITEȘTE ȘI  Vlad Alexandrescu: Am înscris Roșia Montană în Lista indicativă pentru Patrimoniul Mondial

e-Cultura.info


Conținutul website-ului www.e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus