William Shakespeare omagiat de UNATC

William Shakespeare omagiat de UNATC

William Shakespeare omagiat de UNATC

William Shakespeare omagiat de UNATC

Cu ocazia împlinirii a 400 de ani de la moartea lui William Shakespeare, UNATC „I.L.Caragiale” București organizează la Sala Atelier din incinta universității în perioada 4-6 mai 2016, o conferință cu tema: „Shakespeare în pedagogia Artei Actorului” pentru a omagia figura emblematică a celui mai mare dramaturg din istoria teatrului universal.

Prin filosofia de viață surprinsă de dramaturg, prin tipul de abordare a relațiilor interumane, construirea personajelor complexe, dar și structurarea universului dramatic atât de amplu și divers, William Shakespeare constituie un permanent model și adevărată sursă de inspirație, atât pentru studenți, cât și pentru pedagogii Artei Actorului. Proiectul este inițiativă a Masterului de Pedagogie în colaborare cu Departamentul Arta Actorului.

„Considerăm că realizarea acestui eveniment este deosebit de benefică tinerilor studenți și masteranzi, profesorilor facultății de teatru, precum și invitaților noștri, deoarece experiența vastă în acest domeniu ne poate deschide noi porți către cunoaștere. Shakespeare rămâne un contemporan, atâta timp cât reușim să îi descifrăm semnificațiile și să găsim forma optimă de transpunere a lor.”, declară conf. univ. dr. Nicolae Mandea, Rector UNATC.

Evenimentul presupune întâlnirea specialiștilor din domeniul Teatrului, din țară și străinătate, cu masteranzii și studenții din cadrul universității.

Vor vorbi din partea UNATC „I.L.Caragiale” București: conf. univ. dr. Nicolae Mandea, Rectorul instituției; prof. univ. dr. Dan Vasiliu, Șeful Școlii Doctorale, cunoscut cercetător al universuluishakespearian; prof. univ. dr. Florin Zamfirescu, coordonatorul anului II Arta Actorului; conf. univ. dr. Liviu Lucaci, coordonatorul Modulului Shakespeare la Master Arta Actorului. De asemenea, va susține o prezentareinvitatul de onoare al evenimentului, profesor internațional și regizor la Royal Shakespeare Company, Leon Rubin, din partea Universității East 15 Essex, Loughton, UK. Evenimentul continuă cu ateliere demonstrative, în care profesorul Leon Rubin va coordona studenți din anul II de la specializarea Arta Actorului.

CITEȘTE ȘI  Noaptea Lungă a Filmelor Scurte

Pe 5 mai, lect. univ. dr. Ștefana Samfira și Romina Boldașu, master Arta Actorului East 15, University of Essex și masterandă Pedagogie Teatrală UNATC vor conduce ateliere experimentale cu studenții anului II de la specializarea Arta Actorului,urmate de discuții conduse de lect. univ. dr. Bogdana Darie. Vor continua atelierele demonstrative coordonate de prof. Leon Rubin cu anul II Arta Actorului.

Pe 6 mai, se v-a lanseaza volumul “Shakespeare în studiul artei actorului”, coordonat de lector univ. dr. Bogdana Darie, în care semnează un număr de profesori de arta actorului de la UNATC „I.L.Caragiale” București. Lansarea va fi urmată de un atelier demonstrativ coordonat de masteranzii de la Pedagogie Teatrală și discuții conduse de lect. univ. dr. Bogdana Darie.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus